Chiar dacă toate proiectele de pe ordinea de a şedinţei CLM de miercuri au trecut fără probleme, prin funcţionarea maşinii de vot, au exista şi contre verbale între consilierii PSD-ALDE şi viceprimarul Călin Bibarţ. De pildă, consilierii au protestat împotriva punerii pe ordinea de zi a proiectului cu privire la “aprobarea modificării şi completării Hotărârii nr41/2014 a CLM cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie  Regenerare urbană Piaţa Catedralei din Municipiul Arad”. Deşi au demonstrat negru pe alb că proiectul este identic cu cel respins de către Tribunalul Arad, în urma sesizării Prefecturii, PSD-iştii nu au reuşit să-i impresioneze pe cei de la prezidiu, aşa că au protestat degeaba.

Bani pentru vizita lui Iohannis

Tot degeaba au spus, indignaţi, că este strigător la cer să aloci circa 70.000 euro pentru o singură zi din cadrul”Zilelor Administraţiei Arădene “. Mai exact, au fost tăiaţi 200.000 lei de la  “Acţiuni cultural-artistice şi sportive luna decembrie “ şi 100.000 lei de la “Acţiuni nenominalizate”, iar banii au fost alocaţi pentru suplimentarea bugetului “Zilelor Administraţiei Arădene“. De fapt, susţin PSD-iştii banii sunt daţi pentru vizita lui Iohannis la Arad.

Pentru ştrand, Guvernul e de vină

Consilierul Ionel Ciupe a cerut să i se spună de ce ştrandul este un şantier, deşi trebuia ca toate lucrările să fie gata la 1 Mai şi de ce nu cumpără Primăria clădirea Teatrului Vechi, în pericol iminent de dărâmare. I s-a răspuns pe loc: lucrările de pe ştrand nu sunt gata din cauza Guvernului şi a PSD, care nu au adoptat la timp bugetul. Cît despre Teatrul Vechi, Primăria a vrut să-l cumpere, dar nu s-a înţeles la preţ cu proprietarul. Totuşi, după ce i s-a mărit impozitul cu 500%, proprietarul respectiv ar putea să cedeze în cele din urmă.

Recomandările redacției