În ultima vreme, o serie de acțiuni judiciare cel puțin… neașteptate au avut „darul“ de a ne­liniști oameni și comunități arădene, de a ridica numeroase semne de întrebare cu privire la legalitatea unor demersuri ce au precedat emiterea lor. O astfel de situație traversează în aceste zile și comuna Olari, administrația trezindu-se în data de 28 decembrie a.c. cu „conturile blocate“, după cum ne-a relatat chiar primarul acesteia, Ștefan Muscă.
Firește, situația are o desfășurare mai amplă care se pare nu a debutat acum. Dar iată ce ne spune primarul din Olari. „Douăzeci și ceva de persoane din Pecica au obținut – nu se știe cum, deocamdată – o sentință judecătorească prin care Olariul ar trebui să-i pună în posesie pe aceștia cu… 192 ha de pământ din pășunea comunală, deoarece teren arabil noi nu mai avem. Pășunea este însă, de circa patru ani, concesionată Asociației Tuturor Crescătorilor de Animale din Olari, pe termen de 15 ani; atunci nefiind nici o atențio­nare vizavi de acest gen de operații. Întrebarea pe care ne-o punem este cum s-a ajuns să se dea o astfel de sentință judecătorească? Ca urmare a respectivei – stranii – sentințe ar fi tre­- buit să-i pu­nem până acum pe solicitanți în posesie. Trebuie spus că noi i-am atenționat să se prezinte pentru clarificări și… eventuala punere în pose­sie încă din vară dar nici unul dintre acești cetățeni din Pecica nu s-au prezentat.
Ca urmare a acestei… situații se menționează în actul legislativ că acum am avea de dat penalități în valoare de… 76.000 euro, plus penalități – aproape cât întreg bugetul pe un an al comunei Olari!
Și pentru ca totul să fie și mai complicat, de ieri (28 decembrie a.c. – n.red.) ni s-au blocat și conturile! Și de asta ne-am dat seama când am vrut să facem anumite plăți pentru niște lucrări.
Nu ne-a rămas decât ca după Anul Nou să facem demersurile necesare la absolut toate autoritățile legal implicate în această situație – pentru a lămuri situația și pentru a anula efectele acestei sentin­țe, asupra căreia, din punctul nostru de vedere, planează unele suspiciuni. Și dacă demersurile noastre nu au un rezultat pozitiv, nu ne rămâne decât să ne apărăm interesele în instanță cu tot ce este necesar“, ne-a relatat edilul din Olari strania situație cu care se confruntă de câteva zile administrația, dar și comunitatea.
Primarul Ștefan Muscă mai are speranța că în urma demersurilor făcute  precum și în urma aparițiilor din presă cineva autorizat se va sesiza din oficiu asupra situației nefirești de la Olari. Însă certitudianea lui este că tot în instanță se va lămuri tot.
(F.B.)

Recomandările redacției