Sebișul a încheiat prima parte a sezonului cu o victorie clară, fără emoții în fața uneia dintre codașele campionatului. Dar, atâta timp cât în afara liderului toate formațiile de top au câștigat și ele, trupa de pe malul Crișului Alb termină turul în afara podiumului, la 10 puncte de singurul loc promovabil.
Gazdele au început în forță partida, dar imprecizia la finalizare a lui Petculescu (în trei rânduri), Ruță sau Săulescu au făcut ca tabela să rămână alba până aproape de finalul primei reprize. Minutul 38 a adus, însă, și primul gol. Atunci, Ionică a marcat cu capul din numai 6 metri la o fază facută de Ruță și Basic. Chiar înainte de ultimul fluier al primei părți s-a făcut     2-0. Același Ionică a fost faultat în careu, iar Săulescu a majorat diferența.
Repriza secundă a început sub aceleași auspicii și tot Săulescu a marcat pentru 3-0, punând latul la centrarea lui Tătulea (min. 52). Cu 18 minute înainte de final, Dragoș Săulescu a realizat hattrick-ul cu un șut din careu, dar nu s-a mulțumit cu atât. A fost „poker” pentru mijlocașul lateral al lui Cojocaru în urma unei finalizări sub transversală. Cu 6 minute înainte de concluzia partidei, oaspeții au găsit drumul spre punctul de onoare, prin Amariei, 5-1 fiind și rezultatul la care s-au impus „alb-albaștrii” la ultima apariție oficială din 2017 în fața propriilor susținători.
Formații:
Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă (71 Bârsănel), Basic, Dumitrache, Siminic – Ruță (55 Pintea), Sz. Vereș – Săulescu, Petculescu (60 Peculescu), Tătulea – Ionică (71 Cl. Vereș)
Internațional Bălești: Opri­ța – Lupulescu, Bălasa, Iovan, Negrea – Stroe, Coiculescu – Vamvu, Sorea, Budică – Amariei
Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – Alin Mureșan (Florești – Cluj), Dragoș Popa (Băișoara – Cluj)
Observatori FRF: Gavril Bîrjac (Zalău), Dorin Micșa (Timișoara)

Recomandările redacției