actiunePoliţiştii arădeni au pregătit măsuri pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona unităţilor de învăţământ, pentru anul şcolar 2014-2015. Aceştia vor colabora cu reprezentanţii mai multor instituţii arădene pentru a asigura ordinea publică în zona şcolilor.

Astfel, la nivel local, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, s-a adoptat un plan comun pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În cadrul planului, alături de Inspectoratul judeţean de Poliţie Arad, mai multe instituţii -IJJ Arad, Poliţia locală şi Inspectoratul Şcolar- au atribuţii exacte în ceea ce priveşte scopul comun al acestuia – siguranţa elevilor.

„Măsurile pe care le au în vedere poliţiştii, pentru acest an şcolar sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere şi pază a unităţilor şcolare şi acordarea sprijinului de specialitate, precum şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin 112 şi combaterea absenteismului şcolar”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.

Ca urmare a măsurilor concrete luate în acest sens, în anul şcolar precedent, la nivelul judeţului Arad, infracţionalitatea în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a scăzut cu 16,6 la sută.

Recomandările redacției