Oportunităţile de extindere şi aprofundare a cooperării economice şi comerciale dintre România şi Regatul Ţărilor de Jos şi de atragere de noi investiţii olandeze au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri olandez, inclusiv cu preşedintele Confederaţiei Patronatelor din Industria olandeză, Bernard Wientjes.

 Potrivit unui comunicat al MAE remis miercuri, la întâlnire a participat şi Peter de Ruiter, preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze, invitat de ministrul Titus Corlăţean în vizita sa oficială la Haga.

„În pledoaria sa, Peter de Ruiter a susţinut dezvoltarea relaţiilor economice româno-olandeze, a subliniat stabilitatea mediului de afaceri din România, oportunităţile de investiţii şi cooperare bilaterală şi a prezentat argumente puternice în favoarea susţinerii aderării României la spaţiul Schengen”, precizează sursa citată.

Mediul de afaceri olandez a exprimat sprijinul foarte clar pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Pe parcursul vizitei, ministrul Afacerilor Externe a avut o serie de interviuri cu publicaţii olandeze de prestigiu, precum NRC Handelsblad şi De Volkskrant.

 

Recomandările redacției