Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a vorbit la Săvârșin despre obstacolele care pornesc din interiorul sistemului

0
511

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de Vaccinare împotriva Covid 19, a fost prezent la Gala recunoștinței medicale de la Domeniul Regal de la Săvârșin. Acesta a subliniat rolul pe care îl are resursa umană în domeniul sănătății. „Înființarea centrelor de vaccinare a fost și este esențială în lupta noastră împotriva Covid. Cel mai important lucru a fost și rămâne însă resursa umană, identificarea resursei umane. Unii oameni sunt foarte greu de înlocuit, deși se spune că nimeni nu e de neînlocuit. Nu putem să ne dezicem de experiența colegilor noștri din direcțiile de sănătate publică, care pentru mine au reprezentat principalul motor prin care s-a putut controla această pandemie. Chiar dacă au fost foarte multe critici și discuții pe seama neajunsurilor din DSP-uri, sunt convins că fiecare dintre dumnealor au făcut tot ce le-a stat în putință“, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Oponenții din interiorul sistemului

Medicii care nu s-au vaccinat împotriva Covid sau chiar contestă procesul de vaccinare sunt considerați de neînțeles de către Gheorghiță: „Mare parte dintre colegii medici care nu s-au vaccinat până la acest moment fie au trecut prin boală sau pur și simplu au alte opinii despre eficiența vaccinării. Consideră că nu este benefică vaccinarea. Această părere a lor o consider complet greșită. Din punctul meu de vedere, ca medic, este total greșit să ieși în spațiul public și să faci inutilă o acțiune care și-a dovedit eficiența de-a lungul a zeci de ani de zile. Vaccinarea salvează vieți, împiedică îmbolnăviri și pierderi de vieți omenești. Vaccinarea reprezintă soluția certă, sigură și eficientă prin care noi putem să luptăm împotriva acestei boli“.

Toleranță zero pentru vaccinarea „la chiuvetă“

Gheorghiță a vorbit, la Săvârșin, și despre așa-zisul fenomen „vaccinarea la chiuvetă”. Practic, sunt eliberate certificate de vaccinare, deși pacienții nu sunt imunizați. Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că toleranța este zero față de astfel de fenomene. „Cu siguranță astfel de cadre medicale vor fi identificate și pedepsite pentru actul lor iresponsabil. Gestul nu ține doar de a elibera certificate false de vaccinare, ci eliberezi omului de fapt riscul să se îmbolnăvească, riscul să infecteze și chiar riscul să ajungă la spital și să moară din cauza unor greșeli, a unor decizii absolut de neînțeles pentru un profesionist în domeniul sănătății. Ne delimităm complet și avem toleranță zero pentru astfel de demersuri. Cei ce au participat la astfel de infracțiuni cu siguranță vor fi pedepsiți și eu îmi doresc să se întâmple lucrul acesta”, amenință Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.