Copii din Republica Moldova, în tabară la Moneasa

0
792

Un grup de elevi din Moldova vor cunoaște județul nostru. Consiliul Județean Arad a oferit acestora o tabără la Moneasa. Tinerii sunt veniţi din Raionul Ungheni, raion înfrățit cu județul Arad.

Cei 15 copii, alături de cadrele didactice însoţitoare, au avut parte de o scurtă prezentare a județului Arad, din punct de vedere istoric și turistic. „În anul Centenar, păstrăm o legătură strânsă cu toţi românii, în special cu comunităţile din afara ţării. O relaţie deosebită o avem cu Raionul Ungheni, cu care suntem înfrăţiţi. Considerăm că una dintre etapele importante în dezvoltarea copiilor este aceea a participării în taberele şcolare şi de aceea am propus organizarea acestei tabere, în care copiii să ia contact cu aspecte legate de tradiţie, istorie şi culturalitate în Arad”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Astfel, programul acestora va cuprinde vizitarea Muzeului Preparandiei, vizitarea Palatului Administrativ și turul orașului. După tabăra de la Moneasa care cuprinde acțiuni tematice, tinerii vor participa la activități de Zilele Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.