Dorind să asigure copiilor din comună cele mai bune condiții de învățătură, actuala administrație a comunei Bata a făcut eforturi deosebite de a reabilita și moderniza toate localurile de școală dar și de a atrage toate facilitățile posibile iar accesul la internet să nu fie o problemă.
În această linie, amenajarea la  parterul blocului din Bata a unor spații care în cadrul Bibliotecii clasice să găzduiască și Biblionetul a fost un mare câștig, mai ales pentru copiii care, în familie, nu au și nu vor avea curând internet. Așa se face că de anul trecut, din vară, iubitorii cuvântului scris şi ai internetului din comună au acces la informaţii diverse ori pot să intre în legătură cu rude şi prieteni din străinătate.
Din păcate s-a demonstrat că mai sunt și tineri care nu apreciază la justa lui valoarea acest efort deosebit, această facilitate, producând unele stricăciuni incintelor și aparaturii.
„Ne-am bucurat că localnicii – dar mai ales copiii școlari au acces la carte, la internet prin  amplasament dublu: al Bibliotecii şi al Biblionetului la parterul blocului. Pot spune că noi nu am avut în copilărie acest gen de condiții. Prin urmare consider că trebuie să acordăm respectul cuvenit eforturilor făcute de mulți oameni pentru a avea această oportunitate și să utilizăm în condiții de normalitate, fără să producem stricăciuni, aparatura și incintele ce o găzduiesc“ a subliniat primarul Ion Micurescu.

Recomandările redacției