Copiii Centrului de zi din Ineu bat la porţile Cărţii Recordurilor (foto)

0
225

Educatoarele de la Centrul de zi din Ineu şi copiii care frecventează această instituţie au reuşit să creeze şi să încheie un proiect care ar putea intra în cartea recordurilor: au imaginat şi-au confecţionat un lanţ din hârtie lung de 2.440 de metri, „operă” cu care speră să intre în Guinness Book – Cartea Recordurilor. Directoarea centrului, Lavinia Crişan, afirmă că scopul acţiunii n-a fost intrarea în cartea recordurilor ci educarea copiilor prin implicarea şi mobilizarea lor într-un proiect care să le solicite cât mai mult imaginaţia, ambiţia şi perseverenţa în realizarea unui scop. „Am vrut să demonstrez că se poate realiza orice cu ambiţie şi perseverenţă. Copii au nevoie de educaţie şi au multe de învăţat. Consider că acest proiect îi mobilizează şi-i uneşte într-un scop comun. Pentru pregătirea acestui lanţ de hârtii au muncit 25 de copii care stau în centru; acolo mânâncă, se spală, dorm şi-şi fac lecţiile. La proiect au muncit în timpul liber, pentru că după amiază aveau de îndeplinit alte sarcini. Copii sunt entuziasmaţi că au reuşit să creeze un lucru aşa de măreţ şi-şi doresc foarte mult să ajungă în cartea recordurilor”.

Realizarea lanţului de hîrtie de aproape doi kilometri şi jumătate nu a fost chiar o joacă de copii, fiind necesare câteva luni de eforturi comune ale copiilor şi-ale educatoarelor. De remarcat este şi faptul că „decanul de vârstă” al micilor constructori din hârtie are 14 ani, iar cel mai tânăr are doar 4.

Toţi copiii care frecventează Centrul de zi din Ineu provin din familii nevoiaşe, care nu le pot asigura condiţii minime de educare, condiţii pe care centrul le oferă la cele mai înalte standarde, atât ca dotare cât şi ca personal specializat.

Paula Crăciun

Denis Cicortaş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.