În cursul săptămânii trecute, elevii claselor a IV-a A, I C și Clasa Pregătitoare B, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Arad, conduși de învățătoarele Sabina Covaci S., Raluca Covaci S. și Loredana Moisă au făcut o vizită la Biblioteca Județeană A. D. Xenopol din Arad și la Muzeul de Artă, acțiunea înscriindu-se în topul celor mai in­teresante activități ale „Săptămânii altfel”.
Elevii au fost întâmpinați de directoa­rea Lucia Bibarț, care le-a prezentat bi­blioteca, le-a făcut o proiecție de film și a organizat o activitate interactivă cu cântece, poezii și scene din povești și fabule. S-au remarcat elevii: Diana Bitang, Maya Ardelean, Iasmina Havriliuc, Lorena Gligor din clasa I C, Robert Belko și Alex Suciu din clasa a IV-a A, dar și cei mai mici ai clasei pregătitoare care au cântat cântece specifice anotimpului de primăvară.
Vizita a continuat apoi la Muzeul de Artă unde elevii au privit lucrările expuse, familiarizându-se astfel cu pictura abstractă contemporană. Copiii au studiat peisaje, chipuri de copii și tineri și grupuri de muncitori în lucrările de artă fotografică de la Sala Clio. Aceştia au fost impresionați de fotografiile intitulate „Inocența”, „Mărunțica”, „Diva”, „Simplitate”, „Fericire”.
În ciuda timpului nefavorabil, pentru copii a fost o vizită prin care au dovedit un acut simţ artistic şi o autentică apreciere a artelor şi literaturii.
(C.G.)

Recomandările redacției