tabaraMai mulţi copii din localitatea ară­deană Moţiori au fost primii care şi-au petrecut câteva zile în tabăra ortodoxă de la Schitul „Veşmântul Maicii Domnului“ Tămand, amenajată de Arhiepiscopia Aradului.
Copiii au desfăşurat mai multe activităţi religios-educative care au avut ca scop cunoaşterea şi însuşirea valorilor credinţei ortodoxe printr-o altfel de abordare, care va da posibilitatea copiilor să-şi exprime liber sentimen­tele şi curiozităţile specifice vârstei.
Din programul fiecărei zile nu au lipsit rugăciunile. Astfel, copiii au participat activ la rânduiala liturgică a      schitului, dând răspunsurile la strană. De asemenea, copiii s-au îngrijit şi de curăţirea spirituală, primind Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei. Pe parcursul săptămânii, copiii s-au îndeletnicit cu confecţionarea de icoane litografiate, acestea fiind sfinţite în ultima zi şi luate ca binecuvântare pentru casele şi familiile din care provin. Un moment deosebit pentru copii a fost participarea la focul de tabără, în jurul căruia au cântat pricesne, cântece patriotice şi tra­diţionale româneşti.
Copiii au mai participat la diferite jocuri de cunoaştere, educative şi cu caracter religios-moral, precum şi la activităţi de relaxare.
Cei 18 copii din Parohia Moţiori,    Protopopiatul Ineu, au fost însoţiţi de preotul paroh Ciprian Petru Sălăvăstru. Preotul Moise Nica, protopopul Ineului, şi monahia Andreea Netrepeiu, stareţa schitului, împreună cu ostenitorii s-au îngrijit în permanenţă de toate cele necesare. Asistenţa medicală pe toată perioada a fost asigurată de asistenta Cornelia Henţ din Arad.
Activităţile religios-educative au fost coordonate de pr. Ciprian Sălăvăstru, împreună cu profesoara de religie Ramona Ghiţulescu, din Ploieşti.
Participanţii au plecat cu dorinţa de a mai reveni în acest loc feeric şi bine­cuvântat de Dumnezeu. La întoarcere au poposit în biserica monument istoric „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ Ineu, datând din anul 1867, unde pr. paroh Cristian Ardelean le-a prezentat lăcaşul de cult din punct de vedere istoric, dar şi duhovnicesc.
(Ş.M.)

Recomandările redacției