seprElevii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Veliciu” din comuna Şepreuş au avut parte în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” de variate activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Aceste activităţi au cuprins diverse domenii, oferind elevilor posibilitatea de a se implica afectiv şi creativ în toate acţiunile interpinse.
Preşcolarii, îndrumaţi de educatoare, au parcurs diverse activităţi printre care „Suntem pietoni!” desfăşurată în parteneriat cu Poliţia locală.
Elevii din ciclul primar, îndrumaţi de învăţătoare s-au delectat cu o serie de activităţi: concursuri de cultură generală sau programul „Alege să trăieşti sănătos!”. Elevii au avut ocazia să guste diferite alimente şi să înveţe ce înseamnă un stil de viaţă sănătos. În susţinerea unui regim de viaţă sănătos, la iniţiativa conducerii şcolii şi a cadrelor didactice, s-a încheiat un parteneriat cu dispensarul din localitate, iar medicul prezent le-a vorbit elevilor despre ce înseamnă „minte sănătoasă într-un corp sănătos”.
Promovarea unui mod de viaţă sănătos s-a susţinut şi prin deplasarea elevilor la sala de sport din Apateu, făcută cu sprijinul părinţilor, unde aceştia au fost angrenaţi în diverse activităţi sportive.
„În această săpămână elevii de la ciclul gimnazial, îndrumaţi de profesori, au avut ocazia de a descoperi tainele vulcanilor, prin crearea unei machete, în urma căreia au înţeles mecanismul erupţiei unui vulcan şi au participat la concursul «Lumea pe care o descoperi». Copiii au fost invitaţi să devină mici actori în activitatea «Personajele din lumea lui Caragiale». Prin această activitate s-a urmărit stimularea creativităţii elevilor în reproducerea unor piese de teatru din operele lui Caragiale. Elevii au devenit actori pentru o zi, dând viaţă celor mai îndrăgite personaje din lumea dramaturgului“, ne-a declarat prof. Emil Cotuna, directorul şcolii.
Săptămâna s-a încheiat cu „Tradiţii şi obiceiuri Pascale”, activitate ce a cuprins toţi elevii şcolii. În atelie-rele de lucru, elevii au confecţionat obiecte decorative, colaje realizate prin diferite tehnici, s-au pictat icoane pe sticlă, realizându-se astfel, o expoziţie care a încununat cu succes munca elevilor şi a cadrelor didactice implicate.
Tot în această săptămână, elevii au fost invitaţi să urmărească filme documentare, să înveţe matematica distractivă, codul bunelor maniere etc. Pentru buna desfăşurare a unor activităţi au fost implicaţi şi părinţii. Participarea la aceste acţiuni educative, le-a oferit elevilor prilejul de a-şi manifesta liber sentimentele.

Recomandările redacției