Pentru a reuşi să împartă nişte cadouri, pe o stradă rău-famată, de la periferia Aradului, reprezentanţii unor organizaţii Non-Guvernamentale şi oficialii DGASPC au solicitat sprijin din partea poliţiei. Astfel, 4 vehicule ale IPJ au descins pe strada Mărului, pentru a ajuta la distribuirea unor cadouri. Iniţiatorii proiectului au solicitat ajutorul IPJ pentru că, în urmă cu doi ani, binefăcătorii s-au trezit cu roţile maşinilor tăiate. Nici de această dată nu a fost uşor, pentru că mulţi părinţi sau bunici au încercat să păcălească organizatorii şi să se pună de mai multe ori la rând, pentru a primi de mai multe ori daruri.

Copiii de pe strada Mărului au ieşit la stradă cu inima strânsă şi cu zâmbetele îngheţate, când au auzit sirenele poliţiei. De această dată, însă, ele anunţau prezenţa unui microbuz plin cu pachete pentru ei.

Pe strada Mărului, din Arad, se ajunge pe sub nou-construita Autostradă Nădlac- Timişoara. Aici locuiesc, în principiu, familii cu foarte mulţi copii, oameni săraci veniţi, de regulă, din alte zone ale ţării. Este, cu siguranţă, cea mai săracă periferie din vestul ţării. Aici, oamenii locuiesc în case improvizate şi mănâncă ce pot…

Bolnavi, cu hainele rupte şi murdare, cu papucii roşi, săracii de pe strada Mărului s-au luptat pentru cutiile aduse cu poliţia, pe viaţă şi pe moarte. Cunoscându-le nevoile, câteva organizaţii şi DGASPC, împreună cu poliţia şi cu alte persoane, voluntari, au strâns pachete pentru ei. Nu i-au scos din sărăcie, dar măcar s-au bucurat că au primit şi ei ceva, de Crăciun.

„Cutia cu suflet, ediţia a IV-a: am reuşit să strângem 9000 de cutii, ne bucurăm că am reuşit să ajungem în faza aceasta. Beneficiarii sunt Parohiile Ortodoxe din judeţul Arad, centrele de tinere, de copii, strada Mărului şi foarte mulţi copii care renunţă la şcoală din cauza sărăciei”, a spus Anamaria Nyeki.

Copiii de pe Strada Mărului, „Copiii Mărului”, nu merg la şcoală, nu prea au mâncare, de dulciuri nici nu poate fi vorba, hainele lor sunt rupte şi murdare, iar perspectivele sunt sumbre, mai ales acum, de Crăciun, când majoritatea semenilor îşi împodobesc bradul.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției