Copiii defavorizați din Arad vor urma pentru prima data cursurile unei școli de vară

0
205

Pentru prima dată în Arad va fi organizată o școală de vară pentru copiii defavorizați.

Copii diagnosticați cu tulburari de spectru autist, copii tipici şi copii de etnie rroma, urmează în această lună cursurile unei școli de vară în cadrul proiectului MASPA PLUS – „Măsuri pentru promovarea non discriminarii şi incluziunii sociale în mediul şcolar, comunitate şi pe piaţa muncii pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunitătile de roma.”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (DGASPC Arad) în colaborare cu Fundaţia „Romanian Angel Appeal” şi Liceul „Adam Muller Guttenbrunn” Arad organizează pentru prima dată în județul nostru o astfel de şcoală de vară incluzivă.

Un număr de 20 de copii au parte de un program atractiv de petrecere a timpului liber, special conceput pentru ei. Vor participa la cursuri de înot, vor merge la cinema și muzeu, vor învăţa să cânte la chitară și pian, ba mai mult chiar, un actor profesionist îi va iniția în tainele artei teatrale, punând în scenă piese adaptate vârstei lor, antrenându-i în diverse jocuri de rol.

Pentru a dezvolta abilitățile de socializare și comunicare ale copiilor, pe lângă coordonatorii programului, alți doi doi profesori sunt invitați, unul va preda muzică, iar celălalt teatru

Scopul școlii de vară este de a creşte șansele de integrare socială şi de combatere a excluderii sociale pentru categoriile de copii defavorizați, prin implicarea lor în activități creative, artistice și sportive.       Cursurile școlii de vară vor avea lor la Liceul „Adam Muller Guttenbrunn” Arad, intre orele 09-13 și se vor încheia pe data de 22 iulie.

„Când vorbim despre copiii cu autism, ne referim cel mai adesea la dificultățile cu care aceștia se confruntă în învățare, să socializeze și să comunice cu cei din jur. Pe de altă parte dincolo de aceste dificultăți vom descoperi întotdeauna cât de asemănători sunt cu ceilalți copii, copiii tipici.Viziunea lor diferită asupra lumii înconjurătore ar putea fi un exemplu pentru noi toți. Încurajăm diversitatea și sperăm să  creștem gradul de  empatie, toleranță și acceptarea celor din jur față de personalitatea specială a copiilor” susține Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.