Copiii din Galșa vor învăța într-o școală renovată și izolată termic

0
413

Galsa_4

Începutul noului an școlar vine cu motive de bucurie pentru comunitatea Galșa din comuna Șiria. Școala Gimnazială este gata să îi primească pe elevi în clădirea proaspăt renovată și izolată termic, unde copiii și profesorii nu se vor mai confrunta cu frigul în perioada rece a anului.

Lucrările de investiție, în valoare de 53 de mii de lei, au fost derulate prin programul “Învățăm practic” din cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” dezvoltat de Fundaţia Mereu Aproape în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România.

La Galșa, o mână de oameni din comunitate au transformat vara în anotimpul muncii contra cronometru. În mai puțin de două luni au fost finalizate lucrările de reabilitare termică și renovare a clădirii. „Vor scădea costurile privind combustibilul solid care va deservi încălzirea la Şcoala Gimnazială Galşa. Vreau să mulțumesc Fundației Mereu Aproape care a sprijinit acest demers, pentru ca școala noastră să fie reabilitată”, a spus Corina Jurgiu – Director Şcoala Gimnazială “Ioan Slavici” Şiria, coordonatoarea programului “ Învățăm practic”.

Traviata Totorici, mama unuia dintre elevii școlii din Galșa a spus: “În această școală am învățat și eu din clasa întâi până în clasa a opta. N-aveam așa teren de sport amenajat ca acum, s-a făcut și izolația termică. Au apă curentă, au toaletele înăuntru, noi nu aveam așa ceva, ieșeam afară. Deci, totul e foarte bine, nu putem decât să ne bucurăm pentru copiii noștri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.