IMG_9359 IMG_9384 IMG_9374 IMG_9363Ne-am deplasat la câteva locații de învățământ din cadrul comunei pentru a vedea care este stadiul pregătirilor pentru iarna care se apropie.
Discuțiile despre aceste operații le-am purtat atât cu directoarea Școlii Gimnaziale din Craiva, dar mai ales cu se­cretara școlii, Florica Bociort care ne-a și însoțit în școală. Așa se face că, fiindu-ne alături și primarul Ioan Bercea am început scurta noastră vizită.
Am putut vedea că sălile de clasă sunt îngrijite și atmosfera extrem de plăcută.
Într-una dintre clase – în clasa a doua, cei 22 de copii ascultau spusele profesoarei de învățământ primar Cristina Laura. Aceasta ne-a spus în câteva cuvinte despre faptul că elevii au condiții bune: căldură, grupuri sociale de interior dar sunt probleme însă cu absenteismul. „Părinții ar trebui să fie mai atenți cu copiii, să nu-i facă să lipsească de la școală, chiar dacă sunt treburi de făcut. Copiii de la țară își ajută părinții după puterile lor: și în agricultură dar mai ales la cules de ciuperci. Fac asta din cauza sărăciei, că nu au părinții bani“.
Activitatea în școală este bună, cadrele didactice acordă mult ajutor copiilor, până și la… împodobitul mediului șco­lar. De exemplu holul școlii era împodobit specific anotimpului pe care-l traversăm.
Secretara școlii, Florica Bociort ne preciza câteva repere. „Mai avem încă trei structuri pe lângă Școala Gimnazială și încă șase grădinițe cu program normal. Suntem printre școlile cu salariile la zi, abonamentele decontate. Prin acesta vreau să vă spun și să subliniez că școala este o prioritate pentru Primărie, mă refer la aspectul că pentru domnul primar școala este o prioritate și asta tot timpul. În total în unitate avem 350 de copii și consider că nu stăm chiar rău. Avem lemnele asigurate pentru sezonul rece iar acum localnicii de la Ajutorul Social au primit pe Legea 416 ajutorul și acum chiar crapă lemnele. Acum ne amenajăm un te­ren de sport, tot cu sprijinul Primăriei. și Grădinița este o mare preocupare, aici o avem pe doamna educa­toare Corina. Copiii care fac naveta zilnic cu microbusele școlii. Avem o clasă pregătitoare de 16 copii, aceștia venind la Școala din Craiva“.
La Școala din Chișlaca am stat de vorbă cu  cele trei dăscălițe: profesoara Camelia Cotuna, Mirela Căpitan, Roxana Sebeșan. „Avem 30 de copii silitori, în cla­sele I-IV și 19 copii la Grădiniță“ preciza Camelia Cotuna. „Nu ne putem plânge că  nu avem condiții; dimpotrivă. Avem căldură, sunt grupuri sociale de interior, nu ca în alte locuri unde copiii nu au unde să învețe“, preciza și Mirela Căpitan.

Recomandările redacției