Copiii din Șimand, obligați să se joace în gunoiul ce stă la un metru de casa lor

0
598

Sătui de modul în care lucrurile se întâmplă într-o comună din Arad, oamenii au început să iasă în față și să încerce să ia atitudine. În speranța unei schimbări, un locuitor al comunei Șimand s-a simțit nevoit să aducă în fața lumii o problemă care îi înconjoară pe șimăndani.

Acesta a făcut o postare publică prin care arăta aspectul comunei după ce se pare că au fost efectuate controalele de rigoare.

Uitați ce se întâmplă, stimată Gardă de Mediu, în Șimand, județul Arad. Dumneavoastră împreuna cu doamna Jidariuc ați verificat Primăria Șimand și pe domnul primar al Șimandului și ați spus că sunt doar niște resturi. (…) Uitați copiii care se joacă prin aceste mizerii. (…) Uitați gunoaiele cât casa și copiii care se joacă printre ele. (…) Lăsați să omorâm porcii oamenilor că au pestă și gunoaiele să fie la un metru de casele oamenilor. Să trăiască Garda de Mediu din România care protejează viața cetățeanului român“,

Mai exact, bărbatul încearcă să arate exact starea comunei, plină de gunoaie care nu își au locul acolo. Ele sunt foarte aproape de casele oamenilor. Pe lângă asta, copii care locuiesc în apropiere pot fi văzuți plimbându-se printre gunoaie, lucru deloc sănătos pentru ei.

Din nefericire, să facă publice imaginile cu groapa de gunoi improvizată a orașului a fost singura soluție pe care a mai avut-o I.D.Ș.

Se pare că, din spusele acestuia, nimeni nu își dă interesul când vine vorba de gunoaiele orașului, acestea continuând să se adune chiar sub geamurilor oamenilor care au avut ghinionul de a avea casă tocmai acolo.

Ceea ce le-a pus capac a fost și pesta porcină. Se pare că mai mulți locuitori ai Șimandului au rămas fără porcii care erau o amenințare pentru sănătatea lor. Lucrul acesta, cumva l-au înțeles. Ceea ce îi frustrează cu adevărat este că porcii pe care i-au crescut au fost o amenințare pentru ei, dar gunoaiele în care sunt obligați să trăiască sunt perfect normale și nu pun în pericol viața nimănui.

Astfel, acum, simăndanii așteaptă să vadă dacă, poate printr-o minune, cineva îi va lua în serios și îi va ajuta să scape de tot gunoiul care îi înconjoară. Din câte am putut observa din răspunsurile oamenilor, situația este cunoscută și nu mai este agreată de nimeni. Toți sunt revoltați pe primarul pe care nu îl consideră suficient de implicat: „Așa primar, așa comună. Nu mai este nimic de zis. Rușine să le fie primarului și vicelui“, spunea Daniel. „Toate gunoaiele duse și lăsate în fața primăriei“, a adăugat Adrian. „De tot râsul suntem“, se plângea un alt locuitor.

În concluzie, chiar dacă cei mai mulți dintre ei s-au convins că lucrurile vor rămâne neschimbate, ei nu se pot obișnui cu ideea că încet, dar sigur, comuna se transformă într-o groapă de gunoi și că până atunci ei sunt nevoiți să trăiască în asemenea condiții.

Video 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.