Copiii fără familii au nevoie de cămin: DGASPC recrutează asistenți maternali

0
881

Pentru că, la nivelul județului sunt mulți copii fără familii, Protecția Copilului are nevoie de asistenți maternali. După cum mențional într-un alt număr al ziarului nostru, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) vrea să extindă rețeaua de asistenți maternali. Conducerea instituției face apel către arădenii care pot îngriji copii să apeleze la DGASPC  pentru a deveni asistenți maternali profesioniști.

În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, DGASPC Arad derulează o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Arad, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

Așadar, în cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, DGASPC Arad derulează o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Arad, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

Campanie pentru arădenii care vor să devină asistenți maternali

De anul trecut, DGASPC este partener în cadrul proiectului „TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cofinanțat din Fondul  Social  European prin Programul Operațional Capital Uman, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Astfel, DGASPC Arad angajează pe parcursul a 5 ani, cât este perioada de derulare a proiectului, câte 4 asistenți maternali/an, care vor avea în grijă copii cu vârsta cuprinsă între 0 -18 ani.

„Pentru atingerea obiectivului, DGASPC Arad  face apel către persoanele cu domiciliul stabil pe raza judeţului și care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti să se prezinte la sediul secundar al instituției, de pe strada Iustin Marșieu nr. 22 A- Serviciul Management de Caz pentru Copii – Asistență Maternală, pentru informaţii suplimentare privind procedura de obţinere a atestatului de asistent maternal”, susține Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

Ce trebuie să știe arădenii interesați este că pot fi atestate ca și asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc mai multe condiții. Trebuie să  aibă domiciliul pe raza județului Arad, să aibă capacitate deplină de exercitiu, să fi absolvit minim 10 clase și să aibă vârsta cuprinsă între 25-52 ani.

Asistenții maternali trebuie să aibă o stare psihică bună și un comportament în societate care să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor săi .

Trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţiile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament.

Solicitanții și persoanele care locuiesc împreună cu aceștia trebuie să fi suferit condamnări pentru săvârșirea unor infracțiuni.

De asemenea, trebuie să existe acceptul întregii familii cu care locuiesc, de a primi şi ocroti 2 copii în casa lor.

Trebuie apoi urmate cursurile de formare profesională organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad

Nu poate fi asistent maternal profesionist: persoana care a suferit o condamnare prin hotărăre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvărșirea cu intenție a unei infracțiuni,  părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și  persoana care suferă de boli cronice transmisibile.

„Așadar, dacă aveţi abilităţi în munca cu copiii, doriţi să ajutaţi copii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani; doriţi să creşteţi, să îngrijiţi şi să educaţi copii la domiciliu, doriți un loc de muncă stabil, puteți solicita informații la numărul de telefon: 0257/250325, de luni până joi, între orele 8.00-16.30  și vineri între orele 8.00-14.00, Serviciul Management de Caz pentru Copii – Asistență Maternală“, menționează Diana Vogel, purtător de cuvânt al DGASPC Arad.

La jumătatea anului trecut, Aradul avea peste 90 de asistenți maternali profesioniști.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.