copii lipovani copii cu diplomePentru copiii care formează „echipa de artă“ a Cercului Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor Lipova, vacanţa de vară a început cum nu se putea mai bine, aducându-le acestora un nou concurs extraordinar.
Aici au avut ocazia să dovedească iar cât de talentaţi sunt, fiecare punând în practică cele mai speciale şi originale idei. Astfel, în perioada 1 – 4 iulie 2013, reprezentanţii Cercului Atelierul Fanteziei de la Clubul Copiilor şi Elevilor Lipova au fost prezenţi la Lugoj, unde au participat, cu un echipaj format din opt copii, la Concursul Naţional de Artă intitulat „Muzica sferelor“.
Competiţia a fost organizată de Clubul Copiilor Lugoj, aceasta fiind o activitate cuprinsă în Calendarul Acti­vităţilor Extraşcolare pentru anul 2013 a Ministerului Educaţiei Naţionale.
Elevii care au participat la acest concurs an fost următorii: Diana Alexe, Alexandra Bursuc, Bianca Venin, Mădălina Conopan, Lorena Zaha, Diana Sălăjan, Raul Dehelean şi Rareş Bar, coordonaţi fiind de profesor Camelia Iordache.
Pe parcursul celor trei zile ale ta­bărei de creaţie de la Lugoj, copiii şi-au pus creativitatea şi imaginaţia în practică în cadrul unor activităţi dintre cele mai diversificate şi interesante, printre care amintim: ateliere de lucru, pictură pe pânză, peisaj şi decorare măşti din ceramică ș.a. toate fiind organizate pentru echipele de copii pre­zente în cadrul taberei Clubului Copiilor Lugoj.
Bineînţeles că participarea nu a rămas fără rezultate: copiii au obţinut în zilele petrecute în tabăra de creaţie o serie de recunoașteri ale talentului lor prin: şase premii I, două premii II, precum şi un premiu I pentru echipaj.
Cazarea şi toate materialele necesare pentru lucrul la ateliere au fost asigurate de către organizatori, aceştia punând la dispoziţia participanţilor tot ceea ce a fost nevoie pentru derularea în cele mai bune condiţii a activităţilor.
Aceşti copii deosebiți i-au avut din nou alături pe părinți, care i-au sprijinit cu tot ce a fost nevoie pentru deplasare dar și pe reprezentanţii Clubului Copiilor şi Elevilor Lipova, pe profesor coordonator Camelia Iordache şi pe Zoltan Tusa directorul clubului lipovan. Și, nu în ultimul rând sprijin a venit și din partea Primăriei Oraşului Lipova căreia atât copiii cât şi reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova le transmit mulţumiri pentru asigurarea microbuzului şcolar cu care s-a făcut deplasarea la Lugoj.
La finalul şederii la Lugoj, cu un bagaj de premii foarte bogat, copiii au plecat spre casă, însă până la sosirea în Lipova, au mai făcut o oprire; ei s-au oprit la Timişoara, unde profitând de vacanţă şi vremea frumoasă, au vizitat preţ de câteva ore oraşul, acesta fiind şi un mod de a sărbători pentru reu­şitele extraordinare.

Recomandările redacției