Copiii răpiţi de norvegieni nu s-au întors nici acum acasă; bunica lor a murit de inimă rea

0
371

Tatăl copiiilor din Arad, răpiţi de norvegieni în urmă cu aproape 4 ani, deplânge neimplicarea autorităţilor române în recuperarea celor 5 minori. Dureros este faptul că bunica micuţilor a murit, zilele trecute, de inimă rea şi de dor. Disperat, Marius Rădulescu caută zilnic noi metode pentru a atrage atenţia asupra nedreptăţii care i s-a făcut lui şi familiei sale.

Astăzi, Marius Rădulescu, tatăl celor 5 copii care au fost luaţi cu brutalitate de către autorităţile norvegiene din braţele mamei lor, din casa lor din Suedia, caută informaţii noi, pe site-urile din Norvegia, în speranţa că abuzurile ar putea fi corectate, iar Ştefania, Ana-Maria, Claudia, Florina şi Marius vor putea să se întoarcă acasă.

Şi ei sunt critici pentru că nu se respectă drepturile familiilor şi ale părinţilor. Unii politicieni de la ei spun că ar trebui să se schimbe legile, dar eu nu îmi văd copiii de 3 ani şi 10 luni şi până schimba ei legea, pentru mine mai durează”, a spus Marius Rădulescu.

Tatăl celor 5 copii luaţi cu forţa de norvegieni, cu o brutalitate dovedită de familia Rădulescu printr-un certificat medico-legal, este la capătul puterilor, mai ales că bunica micuţilor a murit de inimă rea, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, participase la un protest împotriva Barnevernet

„Sunt 3 ani şi 10 luni de când nu îmi văd copiii. E foarte greu şi pentru mine şi pentru familie, mi-am pierdut mama acuma, la 1 februarie şi aş dori să întreb autorităţile române de ce nu a mai putut mama mea să îşi mai vadă nepoţii. A fost şi ea la protest, aici, în Arad, acum a murit, e îngropată. Ce trebuie să mai facem, cât trebuie să mai suferim, ce pierdere trebuie să mai avem să se trezească cineva dintre autorităţile romane să ne ajute, să facă ceva penru copii. Sunt neajutorat, sunt un simplu om, un cetăţean care nu se poate lupta cu autorităţile din Norvegia, e o corupţie la nivel foarte înalt, protecţia copilului, tribunalul, poliţia din Norvegia”, a adăugat Marius Rădulescu.

Marius Rădulescu are 40 de ani şi a plecat din România imediat după revoluţie, sperând într-un trai mai bun, pentru el şi familia sa. Arădeanul s-a stabilit, iniţial, în Norvegia, unde a muncit, cu contract, ca şofer profesionist, la diferite firme. Din 2004 însă, au început problemle, după ce autorităţile din ţara sa adoptivă l-au acuzat pe nedrept de două jafuri armate. Şocat de ceea ce i se întâmplă, bărbatul a făcut muncă de detectiv şi, după 4 ani de procese, ajutat şi de câţiva prieteni, a reuşit să îşi demonstreze nevinovăţia, aşa că avocatul său a cerut despăgubiri de 80.000 de euro, însă instanţa i-a admis doar puţin peste 12.000. Cu toate că şi-a dovedit nevinovăţia, norvegienii nu i-au mai returnat copiii.

„Sunt acuzat de 18 jafuri, au zis că sunt paranoid. Suntem batjocoriţi, nu ne bagă nimeni în seamă. Ei au puterea să scrie, un judecător a scris, că statul român este corupt şi nu poate educa şi creşte copiii mei, aşa scrie în hotărârea judecătorească. Îşi permit, din cauză că autorităţile române nu fac demersuri legale să îi apere pe copii, care sunt cetăţeni români”, a precizat tatăl copiilor.

Dezarmant pentru ei este, însă, faptul că autorităţile române nu au făcut nimic pentru a-i ajuta, deşi au trecut aproape 4 ani de când au început demersurile, legal, pentru a-şi recupera copiii furaţi. „Mi s-a confirmat că acum sunt cetăţeni norvegieni, nu ştiu cum se poate ajunge la aşa ceva! Deci, răpesc copiii şi apoi legalizează răpirea copiilor. Poate le-au schimbat deja şi numele. Nu ştiu, tata mai trăieşte, trebuie să murim şi noi să facă cineva, ceva? Vorbesc şi pentru ceilalţi, care au copiii luaţi ilegal, acolo. Mă refer la cei din ministere, îi rog să ne ajute”, a mai spus Rădulescu.

Arădeanul solicită ajutorul autorităţilor române în condiţiile în care copiii săi sunt, conform certificatelor de naştere, cetăţeni români. Până acum însă omul şi-a strigat disperarea în van.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.