vladi-motruZăpada care a luat prin surprindere întreaga Românie din nou a fost degajată de pe teren de cei din Vladimirescu, în încercarea de a păstra meciul cu Motru în condiții cât de cât normale. În ciuda eforturilor, suprafața de joc a transformat totul într-o luptă grea, din care liderul a ieșit învingător.
Începutul jocului le-a fost favorabil jucătorilor lui Ștefan Nanu, care au deschis scorul în minutul 8: Buciuman a pătruns în careul mic arădean, l-a depășit și pe Mitrea, a trimis spre poartă, dar mingea s-a oprit într-o baltă. De acolo, din poziție suspectă de off-side, Cernica a împins-o în plasă, 0-1. După patru minute, Ștefan, mijlocașul lui Vladimirescu din tur, a fost faultat în careul arădean de Tudoroiu, dar Mitrea și-a salvat colegul și a parat execuția de la unsprezece metri a lui Răduca.
„Vladi” a izbutit apoi să stopeze forcingul vizitatorilor și a ținut jocul departe de propriul careu. În minutul 30, Păcurar a apărut surprinzător în colțul drept al suprafeței de pedeapsă a motrenilor și a tras din prima la colțul lung, la o palmă de bară. Pe același fond de luptă continuă îngreunată de terenul devenit tot mai mlăștinos, oamenii lui Nanu au reușit să apară din nou în fața porții arădene, iar în minutul 38 s-au desprins la 0-2, prin reușita lui Răduca.
Trupa lui Sculici n-a dezarmat, iar cu un minut înainte de pauză s-a făcut 1-2: Dobai a executat o lovitură liberă în careul Minerului, mingea a ricoșat la Drăgan, care a marcat din 4 metri. Actul doi a semănat cu un film de război. Terenul a devenit tot mai greu, au fost o serie de acțiuni oprite de zăpada to­pită, iar fiecare alunecare a lăsat culoare lungi. Fazele de poartă au dispărut aproape complet, deși puștii de la Vladimirescu au făcut totul să devină periculoși. Experiența adversarilor a făcut ca scorul să rămână nemodificat, până la final mai consemnându-se doar o dublă eliminare, Păcurar respectiv Ureche, în minutul 88.
Vladimirescu: Mitrea – Bobeiciuc (69 Apostol), Tudoroiu, G. Iancu, Cherciu (66 Onețiu) – Dobai, Drăgan, Stănaia, Purece (46 Istin), Kocsis (69 Szabo) – Păcurar.
Motru: Trică – Bogdanovici, Dicu, Nuieleanu, Laurențiu – Țiclea (58 Soo), Ștefan (76 Chirea), Buciuman (90 Scînteie), Stanciu – Răduca (67 Ureche), Cernica).
Arbitri: Daniel Vărzan – Răzvan Nistoran, Andrei Călușeru (toți Caraș).Observatori: Gabriel Dan (Timișoara), George Bologan (Oradea).

Recomandările redacției