Un copil de 14 ani din Arad a fost transportat de urgență la spitalul din Timișoara, după ce a fost înțepat de o căpușă. Copilul suferă de pareză bilaterală și se pare că a contractat Boala Lyme. Băiatul a fost deja internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Medicii susțin că băiatul are neuroborelioză și la un moment dat a prezentat pareză la membrele inferioare și superioare. Un copil care a prezentat brusc o pareză bilaterală, nu se mai putea deplasa. Doctorii i-au făcut test de Borrelia şi a ieşit pozitiv. Este vorba despre un copil de 14 ani din Arad. Fără să ştie când a fost înţepat, la un moment dat a prezentat o pareză la membrele inferioare şi superioare. Acum se recuperează, mişcă mâinile, a mers neaşteptat de bine, urmează să fie externat zilele următoare, au declarat reprezentanții spitalului.

Dacă Boala Lyme nu este tratată, ea poate cauza anumite complicaţii, cum ar fi: inflamarea cronică a articulaţiilor (artrită Lyme), în special inflamarea genunchilor; simptome neurologice, cum ar fi pareza facială şi neuropatia; defecte cognitive, cum ar fi afectarea memoriei sau neregularităţi ale ritmului cardiac.

Recomandările redacției