Etape bune pe locul secund în seria a IV-a a Ligii a III-a, Progresul Pecica a terminat anul a patra și cu trei „divorțuri”: fundașul Ponta, mijlocașul Tiric și atacantul Grigore. Însă, începutul lui 2020 ar putea veni la pachet cu o altă despărțire. De altfel, părțile au bătut deja palma, mai rămâne ca și scriptic Dumitru Copil să devină jucător liber și, probabil, să ajungă la viceliderul Ligii a IV-a, Frontiera Curtici.
De altfel, chiar fostul „decar” al UTA-ei, considerat printre cele mai mari talente din fotbalul mondial în urmă cu 13 ani, confirmă dorința de a face un pas înapoi din chestiuni familiale. „Chiar dacă cei de la Pecica au fost extrem de corecți cu mine și le mulțumesc pentru asta, doar cu fotbalul e greu să te descurci mai ales atunci când vrei tot ce e mai bun pentru copilul și soția ta. Intenționez să-mi găsesc un serviciu și să joc pentru Frontiera Curtici, unde îmi reîntâlnesc mulți dintre prietenii din fotbal, împreună cu care sper să fac o treabă bună. Foștilor mei colegi și domnului antrenor, Dan Stupar, le doresc mult succes mai departe, sunt convins că vor termina în prima parte a clasamentului acest campionat”, spune mijlocașul, care schimbă prefixul pe 4 martie.
Prin urmare, Stupar și colaboratorii săi, Marius Grad și Dan Țapoș rămân în 18 jucători, între care și Marinel Creța (la faza de recuperare după operația de ligamente). Singura achiziție a iernii poartă numele lui Alex Capătă, care s-a „repatriat” de la CSM Slatina și ar putea face un cuplu de atacanți letal alături de Szekely. Întăriri au mai venit și de la juniorii clubului, prin Alin Hedeșan, Vasilică Răchită, Roland Lazăr și Daniel Graure, dar și de la Semlecana Semlac, prin Denis Dancă. Vorbim despre fotbaliști născuți în anul 2002, puțin cam fragezi pentru eșalonul trei, pe care – probabil – Dan Stupar îi va folosi doar în caz de nevoie. Probabil, conducerea pecicană va mai căuta un fotba­list defensiv, căci la dispoziția staffului tehnic mai sunt doar 5 fundași.
De la reunirea de la începutul săptămânii au absentat motivați Wild și Mager, dar ambii s-au alăturat deja lotului, ce-și dorește să intre în ritm până sâmbătă când o întâlnește pe UTA, în primul amical al iernii.

Recomandările redacției