Copil a fost eliminat de Wawrinka la Australian Open, dar presa internațională l-a lăudat pe tenismanul arădean

0
290

copil-1-600x433 wawrinkaMarius Copil a jucat cu tupeu în faţa numărului 4 mondial, Stanislas Wawrinka, în turul secund al Australian Open. L-a chinuit pe elveţian două ore şi 16 minute, i-a oferit servicii cu o medie rară de 211 km/h, plus 17 aşi faţă de doar doi ai adversarului. Unul dintre aceștia a avut cu 242 km/h  și este, cel puțin până în acest moment, cel mai rapid serviciu la Australian Open. Doar că experienţa şi-a spus cuvântul şi Wawrinka s-a impus cu 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3.
Dar pentru arădean prezenţa pe tabloul principal la primul turneu de Grand Slam din carieră poate fi benefică pentru perioada care urmează. În plus, pentru prezența în turul doi, Copil  va primi 60.000 de dolari australieni (42.700 de euro).
Presa internaţională a lăudat evoluţia de joi a lui Marius Copil împotriva deţinătorului trofeului de la Australian Open, elveţianul Stanislas Wawrinka, în turul doi al competiţiei de la antipozi, apreciind serviciul puternic şi lovitura de rever ale românului.
Elvețian în joc de glezne
Site-ul britanic sport.co.uk a notat că Wawrinka „s-a ferit de rachetele româneşti“ pentru a ajunge în turul trei al Australian Open, unde este cap de serie numărul 4. „Stan Wawrinka îşi continuă cursa de apărare a titlului la Australian Open, după ce a dezamorsat serviciul puternic al lui Marius Copil pentru a ajunge în turul trei. Cap de serie numărul patru, elveţianul a doborât rachetele lui Copil, care a inclus şi cel mai rapid serviciu înregistrat în acest an la Melbourne, oprit la 242 de kilometri pe oră (150 de mile pe oră), în drumul său către o victorie în trei seturi. Copil l-a ţinut în joc de glezne pe Wawrinka cu serviciul său vivace, elveţianul având nevoie de două tie-break-uri pentru a trece de român. A fost departe de perfecţiune jocul lui Wawrinka, care a avut mai multe greşeli neforţate decât puncte câştigătoare, 39-36. Elveţianul a putut obţine doar două break-uri în cele şapte ocazii avute pe serviciul masiv al lui Copil”, a scris sport.co.uk, despre meciul în care Copil a avut 31 de lovituri câştigătoare şi 34 de greşeli neforţate.
Muncă și transpirație
Site-ul postului de televiziune american CNN a menţionat că Wawrinka a trebuit să muncească destul de mult pentru a trece de Copil, în ciuda victoriei în trei seturi.
„Deţinătorul titlului Stan Wawrinka a trebuit să mun­cească mai mult împotriva românului venit din calificări Marius Copil. Wawrinka s-a impus cu 7-6 (4) 7-6 (4) 6-3. În ciuda înfrângerii, Copil se poate consola cu faptul că a reuşit cel mai rapid serviciu din turneu cu 242 de kilometri pe oră”, a explicat CNN.
Site-ul oficial al competiţiei, ausopen.com, a precizat că Wawrinka a fost nevoit să transpire pentru a accede în turul trei. „Tabela de marcaj spune că Stan Wawrinka a obţinut o victorie în trei seturi împotriva lui Marius Copil, în meciul din turul doi, dar românul şi căldura de la Melbourne au reprezentat un test serios”, a subliniat ausopen.com.
”Copii la indigo”
Potrivit sursei citate, toată lumea prezentă pe Arena Margaret Court se aştepta ca Wawrinka să aibă un meci la fel de uşor precum cel din turul întâi, contra turcului Marsel Ilhan. “Wawrinka, venit pentru prima oară din postura de deţinător al titlului la Melbourne Park a început campania din 2015 cu o victorie convingătoare împotriva lui Marsel Ilhan, în primul tur. Joi, toată lumea se aştepta ca lucrurile să meargă la fel de uşor pentru favoritul patru împotriva lui Marius Copil, venit din calificări. Însă nu. Românul, locul 194, l-a împins tot timpul pe Wawrinka, reuşind 17 aşi şi stabilind recordul pentru cel mai rapid serviciu al turneului. Tot ce i-a lipsit a fost puţin mai mult echilibru la punctele importante, care l-au ajutat pe elveţian să obţină victoria”, a mai scris ausopen.com.
Site-ul oficial al competiţiei consideră că scorul strâns s-a datorat stilului de joc asemănător al celor doi sportivi: “Motivul probabil pentru care meciul a fost atât de strâns este dat de faptul că cei doi bărbaţi sunt aproape copii la indigo, atât fizic, cât şi stilistic. Puternici şi cu piepturi masive, ei au avut serve zdrobitoare, au dezlănţuit lovituri mari de dreapta şi au lovit foarte estetic, cu o mână, reverul. Aceste lovituri nu au fost date la început, când cei doi bărbaţi au avut 12 greşeli neforţate împreună până la terminarea primelor patru ghemuri. Totuşi, odată ce ei şi-au găsit ritmul, tenisul a fost impresionant”.
„Monstrul cu serviciul”
Ausopen.com este de părere că Marius Copil a lansat un serviciu asemănător unui trăznet, când lovitura românului a fost înregistrată cu 242 de kilometri la oră. “Cel mai bun serviciu al turneului a venit din partea lui Copil la începutul ghemului 12, când a lansat un trăznet de 242 de kilometri pe oră la T, ceea ce a atras ovaţii prelungite. El a menţinut nivelul până la 6-6 şi a avut un mini-break avans în tie-break. Wawrinka a revenit şi a dominat jocul cu un amestec de agresiune controlată şi atacuri înţepătoare, în ciuda faptului că a terminat setul cu mai puţine puncte câştigătoare, aşi şi puncte câştigate, dar şi mai multe greşeli neforţate”, a mai notat site-ul australian.
Sursa citată a apreciat nivelul tenisului jucat de cei doi sportivi şi în seturile doi şi trei. „În setul doi, elveţianul a părut că a găsit drumul spre victorie, când a obţinut primul break în cel de-al treilea ghem al setului secund. Totuşi, el nu a putut să-şi păstreze avantajul, iar în ghemul opt, o dublă greşeală, un rever greşit şi o deplasare slabă a făcut să-şi piardă serviciul la 0, iar Copil a câştigat opt puncte la rând pentru a conduce cu 5-4. A urmat un alt tie-break, iar nivelul tenisului a fost excelent, Copil primind chiar aplauze din partea lui Wawrinka după un demi-voleu cu reverul dintr-un unghi dificil care i-a adus punctul. Dar având un mini-break avans la 4-3, românul a cedat, greşind o lovitură de dreapta pe mijlocul terenului şi trimiţând un rever în fileu. Wawrinka a răspuns cu două puncte câştigătoare şi şi-a mărit avantajul la seturi. Setul trei a avut două ghemuri decisive. În ghemul cinci, Wawrinka a salvat două mingi de break, a făcut 3-2, după care a câştigat un ghem opt monumental, întins pe durata a opt miunte şi cinci egalităţi. Copil a cedat serviciul după două duble greşeli la rând”, a conchis sursa citată.
Site-ul elveţian blick.ch a scris că „Stan l-a învins pe monstrul cu serviciul”. „Meciul nu a fost o formalitate pentru Stan Wawrinka. În căldura mare, elveţianul a luptat împotriva românului Marius Copil, în special împotriva serviciilor acestuia. Cu incredibilul serviciu de 242 de kilometri pe oră, Wawrinka a trebuit să se obiş­nuiască. Audienţa de pe Margaret Court Arena l-a răsplătit cu aplauze pe român în numeroase ocazii. Wawrinka a fost sub presiune şi a părut surprins de puterea adversarului”, a scris blick.ch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.