copilTenismanul arădean Marius Copil a fost invitat special al BRD-Groupe Société Générale la un eveniment cuprins în cadrul turneului care acaparează atenţia Aradului în aceste zile.
Peste o sută de copii au fost, ieri, la baza Activ, gazda BRD Arad Challenger 2013 pentru cadouri, autografe şi fotografii primite de la campionul arădean. „Să mă întreceţi, să ajungeţi sus! Cu multă muncă, pasiune și dorință, veţi reuşi”, le-a transmis puştilor Marius Copil.
Petru Negru, directorul executiv BRD-Groupe Société Générale Timişoara, organizator al evenimentului, a precizat: „BRD-Groupe Société Générale este un suport al sportului și al performanței în România, iar tenisul e sprijinit în mod tradițional. Suntem la al treilea an consecutiv de parteneriat al turneului de tenis de la București, unul de maximă importanță pentru România. Toate aceste eforturi pe care BRD-Groupe Société Générale le face au ca scop obținerea de rezultatele concrete în tenisul românesc. Sper ca aceste rezultate să apară cât mai curând posibil în rândul jucătorilor din România. De ce copii? Ei sunt viitorul, vrem ca prin acțiunile pe care le facem să promovăm talentele. Ei sunt generația viitoare, iar acolo se îndreaptă efor­- turile noastre. Şi de ce Aradul? Pentru că este un important centru sportiv al țării noastre, Marius Copil e un exemplu în acest sens. BRD-Groupe Société Générale este mândră și va face tot posibilul ca să crească turneul, Aradul merită să fie gazda unui astfel de eveniment sportiv”.
Arădeanul e în turul al II-lea
Marius Copil s-a calificat în turul doi al BRD Arad Challenger, turneu dotat cu premii în valoare de 30.000. de euro plus ospitalitate. În faţa unei asistenţe numeroase, tenismanul arădean a fost întrebuinţat serios de Patrick Ciorcilă, ajuns la numai 16 ani pe locul 776 ATP. Considerat o mare speranţă a tenisului românesc, clujeanul a lăsat impresia că poate produce marea surpriză, câştigând primul set cu 6-4. Doar cu serviciul în grafic, Copil a dat semne de revenire în setul doi, iar Ciorcilă, ajuns pe tabloul principal ca urmare a unui wild-card, a abandonat lupta la scorul de 6-4, 3-4, motivând probleme respiratorii.
La final, directorul turneului, Dumitru Hărădău, l-a provocat pe Marius la un pariu foarte interesant. Oficialul BRD Arad Challenger merge pe mâna tenismenului arădean, pe care îl vede câştigător la final. „Dacă va fi aşa, aţi câştigat pariul”, a admis Copil.
Deţinătorul titlului, Facundo Bagnis a obţinut calificarea în turul doi după victoria obţinută in fata lui Guilherme Clezar, scor 6-3, 7-6. Pe tabloul de dublu, Patrick Ciorcilă şi Victor Crivoi au pierdut in faţa echipei Jean Andersen – Niels Desein, scor 2-6, 6-4, 6-10, în timp ce Alexandru Carpen şi Dragoş Mirtea au fost învinşi de cuplul Franko Skugor – Antonio Veic, scor 6-4, 6-0.

Recomandările redacției