Arădeanul Marius Copil (132 ATP) a pierdut, scor 4-6, 6-7, meciul disputat cu Maximilian Marterer (Germania, 176 ATP) în sferturile de finală ale turneului challenger din Bangkok (Thailanda), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari.
Conform prosport.ro partida dintre cei doi sportivi a durat o oră şi 28 de minute. Primul set a fost echilibrat, fără greşeli la serviciu până în game-ul nouă, când Marterer a reuşit să-şi adjudece serviciul lui Marius Copil. A fost singura greşeală la serviciu din actul de debut, suficient, însă, ca spor­tivul german să câştige primul set. Maximilian Marterer a urmat la serviciu, pe care l-a făcut fără pro­bleme, şi şi-a adjudecat primul set, scor 6-4, în 31 de minute.
Actul secund a debutat la fel de echilibrat, însă doar până la scorul de 2-2, când Copil şi-a pierdut din nou serviciul. Sportivul român şi-a recăptat break-ul în game-ul următor, când s-a impus pe serviciul lui Marterer, iar de atunci cei doi au mers cap la cap la serviciu şi ultimul set s-a decis tiebreak, unde germanul s-a impus, scor 10-8, în 57 de minute, şi a avansat în semifinalele competiţiei asiatice.
Pentru accederea în semifinale, Maximilian Marterer şi-a asigurat un cec în valoare de 2,510 de dolari şi 29 de puncte în clasamentul ATP. În penultimul act al turneului din Bangkok, germanul îl va întâlni pe Blaz Kavcic (Slovenia), locul 217 în ierarhia mondială.
FOTO: prosport.ro

Recomandările redacției