Jucătorul de tenis Marius Copil, care a urcat în 2017 în top 100 ATP, a declarat, sâmbătă seara, că anul viitor are un obiectiv mai îndrăzneț, acela de a intra în primii 50 de jucători ai lumii. Arădeanul a fost premiat, sâmbătă seara, în cadrul Galei Tenisului Românesc, pentru cea mai bună ascensiune masculină la simplu în anul 2017.
„În proporție de 90% pot spune că sunt mulțumit de anul acesta. Mi-aș fi dorit să termin anul pe 74, dar nu pot să fiu supărat că am intrat în primii 100 de jucători. Am avut mai mult constanță anul acesta. Am început pe 220 în lume și am ajuns până pe 74 la un moment dat. Mă simt din ce în ce mai bine, anul viitor am un țel mult mai mare, vreau să intru în top 50. Prima parte din an este pe hard, suprafața mea preferată, așa că pot începe cu rezultate bune și să tind spre top 50”, a spus Copil, în prezent pe locul 93 mondial.
Tenismanul a menționat că și-ar fi dorit să fie mai mulți jucători români în topul mondial la simplu. „La băieți trecem printr-o perioadă mai grea, cred că sunt doar eu în primii 500 la simplu. Nu m-am uitat exact, dar e trist să știu că la simplu nu mai e niciun român în spatele meu. Mi-ar fi plăcut să avem mai mulți jucători aproape de top 100, așa ne-am fi ajutat unii pe alții”, a adăugat Copil.
Altfel, organizatorii primului Grand Slam al anului viitor, cel de la Australian Open, programat în perioada 15-28 ianuarie, au anunțat lista cu jucătoarele și jucătorii care vor intra direct în primul tur de la Antipozi.
Printre tenismenii calificați direct pe tabloul principal se numără și arădeanul Marius Copil, legitimat la CS Municipal. Copil pregătește intens sezonul 2018, cu trei antrenamente pe zi, de șase ori pe săptămână, după cum chiar el afirmă pe site-ul de socializare.
România va fi reprezentată, în concursul feminin de la Australian Open, de șase sportive, în frunte cu Simona Halep, cea mai bună jucătoare din lume, care se află în cap de listă. Celelalte jucătoare care ne vor reprezenta în turneul de la Antipozi sunt: Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 59 WTA, Monica Niculescu, locul 78 WTA, şi Ana Bogdan, locul 105 WTA.

Recomandările redacției