Un incident șocant s-a petrecut în parcul IOR din Capitală. Doi copii au fost prinși de Poliția locală Sector 3 că pescuiau ilegal pe lac. Polițiștii le-a confiscat patru pești, deoarece atât reușiseră să prindă copii și apoi i-au încătușat și i-au dus la sectia de poliție. Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil de către unui dintre copii. Pe imagini se vede însă cum un polițist local pare să-l lovească din senin în stomac pe unul din copii.

Gestul polițistului pare cu atât mai șocant știind că era filmat de către unul dintre copii cu telefonul. Pe înregistrare se aude cum ceilalți polițiști locali se grăbesc să nege că băiatul a fost lovit. Azi, Rică și Vali – doi dintre copiii din Deltă – au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către Poliția Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR. Vom depune plângere penală împotriva instituției care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă”, scrie jurnalistul Radu Ciorniciuc pe pagina sa de Facebook, conform evz.ro.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a comentat şi el cazul, într-o postare pe FB. Se va face o anchetă serioasă și se vor dispune măsuri. Sigur, orice act de violență este de condamnat, dar trebuie să se verifice exact cazul în primul și în primul rând”. Imaginile incidentului au fost postate pe Facebook și s-au strâns aproape 300.000 de vizualizări în câteva ore.

Recomandările redacției