inecatPompierii căutau de două săptămâni un copil dispărut în balta Homoc din Alfa. Autorităţile au fost alertate la numărul de urgenţă 112, în după-masa zilei de 26 iulie, despre un copil de 14 ani, care a intrat în balta Homoc, din  Alfa, şi nu a mai ieşit. Copilul nu a fost găsit, fiind căutat timp de 16 zile, de un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Un copil a dispărut în baltă şi este căutat de scafandri. Trei scafandri îl caută în aceste momente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, căpitan George Pleşca. Un echipaj de Căutare-Salvare a intervenit zilnic, la faţa locului, pentru depistarea copilului. Până la urmă, trupul copilului a fost căutat de către patru scafandri.
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 09.30, a fost găsit cadavrul copilului de 14 ani înecat în balta Homoc de la marginea Cartierului Afla. Echipajul ISU de scafandri îl căuta de 16 zile. „Cadavrul a fost găsit la 25 de metri distanţă de mal, şi 14 metri adâncime. Datorită temperaturii de 4 grade, de pe fundul bălţii, corpul a fost bine conservat”, a mai spus George Pleşca.
Cadavrul a fost dus la mal cu barca şi predat reprezentanţilor de la Medicina Legală pentru efectuarea autopsiei, conform procedurii.
(C.G.)

Recomandările redacției