Este deja o tradiție că la Moneasa, an de an, sunt organizate o mulțime de evenimente culturale. Desigur este și locația deosebită, un dar al naturii, dar și preocuparea Consiliului Județean prin Centrul Cultural Județean Arad și cu colaborarea Primăriei Moneasa de a duce mai departe manifestarea Parada Clătitelor. Care este deja o frumoasă tradiție, ajunsă la cea de-a XIX –a ediție. Sâmbătă a fost prima zi, pe o căldură specifică lunii lui Cuptor, iar de bunul mers al evenimentelor s-a ocupat, așa cum am amintit Centrul Cultural Județean Arad.
Clătite de toate felurile și cu
diverse umpluturi
Prima dată agenții economici au ocupat aleea principală a stațiunii, pentru a prinde un loc… strategic cât mai aproape de clienți. Iar clătitele au fost care de care mai aspectoase, dar și cu felurite umpluturi, gemuri și dulceață de diverse sortimente, ciocolată și brânzeturi, care-ți lăsau gura apă. La ediția din acest an, comercianții au fost poate mai puțin încântați de afluxul de clienți. Poate vremea caniculară a ținut oamenii mai aproape de răcoarea muntelui și mai departe de suita de ispite culinare. În orice caz, veteranii acestor manifestări au constatat un aflux ceva mai scăzut față de edițiile precedente. Asta în ce privește provocările gas­tronomice.
Teatrul de Vară plin până la refuz
de spectatori
Totuși, în ciuda căldurii excesive, iubitorii de muzică ușoară românească au venit la Teatrul de Vară în număr mare. Tineri, dar și mai puțini tineri au venit să-i vadă și să-i audă pe viu, pe interpreții lor preferați. Primul care a urcat pe scena Teatrului de Vară din Moneasa a fost solistul Nelu Slev, care a spart gheața cu câteva melodii de muzică ușoară. După ce atmosfera s-a încins și la figurat pe scenă a urcat Gabriel Dorobanțu. Acesta a fost aplaudat cu generozitate de către spectatori la fiecare melodie pe care a interpretat-o. Artistul a și spus că vine totdeauna cu drag la Moneasa, că aici sunt oameni buni și ospitalieri.
Corina Chiriac a electrizat publicul
Cunoscuta și foarte iubita solistă Corina Chiriac a urcat pe scenă în aplauzele frenetice ale publicului. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad i-a oferit un superb buchet de flori. Gestul a fost întors de către Corina Chiriac, care a fermecat publicul cu șlagărele care au făcut-o celebră. De altfel și acum, după mulți ani de la lansare a unor cântece, publicul nu a uitat melodiile consacrate. Așa că la invitația artistei făcută foarte numeroșilor spectatori, aceștia au cântat împreună cu ea o serie de cântece intrate deja în Cartea de Aur a muzicii ușoare românești. Momentul a încins și mai mult atmosfera spectacolului. Președintele Iustin Cionca, dar și viceprimarul Ionel Bulbuc, până mai ieri, director al Centrului Cultural Județean Arad, au dat asigurări că și la ediția următoare vor fi aduși interpreți de muzică ușoară de renume. Așadar a fost prima zi a celei de-a XIX–a ediții a evenimentului Parada Clătitelor. A fost spectacol, a fost trăire, a fost emoție, poate chiar și câteva lacrimi izvorâte din nostalgia anilor care au trecut. A fost frumos.
Voicu Sida

Recomandările redacției