În etapa în care liderul Frontiera Curtici și-a rotunjit golaverajul, celelalte echipe de pe podium și-au luat pulsul pe terenul din Sântana. Dincolo de miza punctelor, nu foarte importantă în acest moment al stagiunii, era important de aflat care dintre cele două formații par mai echipate să ducă până la capăt lupta pentru supremație. Iar Victoria Zăbrani a arătat multă soliditate defensivă ca urmare a unei organizări tactice foarte bune „marca” Dorel Mutică. Degeaba Sântana a avut mai mult mingea, căci posesia nu ține loc de punct(e) și a aflat încă de pe acum că are de tras serios în retur și play-off dacă nu vrea să piardă contactul cu primele din clasate.
Zăbraniul și-a luat destul de tare adversarii și Rusu a intervenit decisiv la șutul lui Zele, iar Istin a scos de pe linia porții finalizarea lui Mandache. Au fost acțiunile ce au anunțat deschiderea tabelei, petrecută după exact o jumătate de oră de joc. Zele a centrat din corner și Cornea a marcat cu capul de la colțul lung: 0-1. Replica „roș-negrilor” a venit pe finalul mitanului, când Gherghel a pasat pe culoar, dar Martin a trimis pe lângă din poziție ideală. În actul secund, trupa vizitatoare a aglomerat excelent jocul în jumătatea proprie, Sântana găsind cu greu spații de manvră. Băieții lui Irimia au construit cu fundașii la mijlocul terenului, însă au făcut-o în gol. O singură oportunitate a mai apărut la buturile lui Mitrea: centrare Maghici din dreapta, iar Gherghel a apeciat greșit traiectoria balonului și a putut relua spre poartă. Chiar dacă au trecut rareori centrul terenului, cei de la Zăbrani aveau să-și atingă scopul și să pună 6 puncte între ei și adversarul de sâmbăta trecută.
Cristi Irimia pierde, astfel, primul meci pe banca Unirii Sântana, acuzând probleme, ceva probleme de efectiv. „Am știut ce joacă echipa din Zăbrani, am pus partitura lor pe tablă, dar de ceea ce mi-a fost frică nu am scăpat. Am luat gol din fază fixă, când nici la Viitorul în Liga a VI-a nu am luat un asemenea gol. Am încercat să jucăm, să-i scoatem, știam că o să creeze densitate pe zona centrală. Toată săptămâna am studiat și am pregătit reacția la ceea ce joacă ei, dar, din păcate, absențele din lot au cântărit foarte mult. Mă refer la Băd, apoi Parlapan, care s-a accidentat aseară și azi noapte a trebuit să schimb ceea am gândit toată săptămâna. Apoi, Martin a jucat cu antibiotic, Casian (n.a. Maghici) e praf cu genunchiul, e imposibil să fac minuni. Dar, și dacă aș fi magician, nu văd ce aș putea face. Important acum este să ajungem în play-off și până atunci mai vedem ce plombe putem pune. Avem potențial dar suferim la experiență. Nu-mi place să mă apăr, îmi place să știu să fac faza defensivă, dar nu să joc la 30 de metri de propria poartă. Eu le-am cerut la ai mei să joace ofensiv, știam că Zăbraniul nu va veni peste noi, așa a și fost și le-a ieșit, după gol au înghețat jocul. Matematic se distanțează trei echipe, dar la fotbal nu întotdeauna e totul pe bază de matematică”, a punctat antrenorul Unirii.
Formații: Sântana: Fl. Rusu – C. Maghici, A. Pașca, Istin, Tomuț – Turcuș, Bodea (46 Lezeu) – Stanciu, Martin (75 D. Marc), R. Popa – Gherghel.
Zăbrani: Mitrea – Cornea, Bier, Pașcu, Topai – Vasilca (73 O. Moisă), Kocsis – Iova, Zele (31 Hodan), Mandache – Ghergar (67 Iorgovan).
Arbitri: Loredan Bogdan – Remus Naghi, Nicoleta Șușca. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Eugen Roșu.

Dorel Mutică și-a atins scopul la Sântana chiar înainte de a întâlni și ultima echipă de play-off. „A fost un meci dificil contra unei echipe foarte bune, pe un teren de calitate. Noi ne-am urmărit scopul de a lua cele 3 puncte și am reușit după o fază fixă. Am mai avut trei ocazii mari în prima repriză, gazdele au avut și ei una. În repriza a doua am reușit să fim inteligenți și să jucăm pragmatic, înghețând rezultatul. Felicit băieții pentru risipa de efort, îmi doresc și eu ca și ei să progresăm, la fiecare meci să fim mai buni și să legăm victoriile. Deja ne gândim la ultima etapă a turului, meciul cu Ineul, echipă de locul patru, va fi din nou greu să ne impunem. Îi felicit pe băieți și am încredere că vom continua șirul rezultatelor bune”, a spus și tehnicianul Zăbraniului.

Recomandările redacției