Coronavirusul nu a reușit să intre în Penitenciar

0
327

Penitenciarul Arad a prezentat luni Raportul de Activitate al instituției pe anul 2020. Pe fondul situației epidemiologice, a fost posibilă numai prezența unui număr restrâns de cadre, în special factori de răspundere ai instituției, materialul fiind prezentat de directorul unității.

Alături de cei aflați în sală, s-a alăturat prin videoconferință și reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară Claudiu Românu – Director Direcția Management Resurse Umane. După prezentarea sintetică a datelor statistice, directorul unității, comisar de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, a transmis un mesaj în care a vorbit despre reziliența colectivului Penitenciarului Arad în contextul epidemiei și limitările pe care și le-au autoimpus angajații.

„Acest spirit de sacrificiu colectiv a permis ca astăzi, la evaluarea generală a activității, să putem constata un rezultat remarcabil, acela de a nu fi permis pătrunderea virusului în rândul populației carcerale, cazată în Penitenciarul Arad.

Profesionalismul personalului în îndeplinirea sarcinilor şi misiunilor specifice a avut o contribuţie directă asupra faptului că, în anul 2020, instituţia noastră nu s-a înregistrat cu evenimente negative deosebite.

Cu un surplus de peste 350 de noi deținuți care au dus efectivul instituției la o cifră fără precedent de aprox. 1400 de persoane custodiate, cu multiplele misiuni independente ca urmare a preluării persoanelor condamnate provenite din țări aflate în zone de risc epidemiologic, dar și cu riscurile asumate de a continua permiterea deținuților să muncească, rezultatul menționat în paragraful anterior este întradevăr unul remarcabil”, a spus directorul unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.