organism_coloana_vertebralaChiropracticienii susțin că organismul uman are o inteligență înnăscută, care îl ajută să se trateze și să se vindece singur. Iar tehnica lor – chiropractica – se bazează chiar pe această calitate extraordinară a corpului nostru.

În 1895 s-a întâmplat ceva extraordinar. Un bărbat pe nume D.D. Palmer a vindecat un alt bărbat pe nume Harvey Lillard de surzenie, o afecţiune de care suferea de mai bine de 18 ani.
D.D. Palmer practica terapii vindecătoare non-invazive şi naturale, iar după examinarea lui Harvey a descoperit că o vertebră a coloanei se află într-o poziţie anormală. D.D. a corectat poziţia vertebrei de câteva ori, iar Harvey a putut auzi din nou. Vestea s-a răspândit în toată America, astfel că, persoanele care sufereau de această afecţiune, împreună cu familiile lor, au început să vină în Davenport, Iowa, oraşul în care locuia D.D.

Organismul nostru știe exact de ce are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă

Celelalte cazuri de surzenie nu au fost vindecate prin corectarea vertebrelor poziţionate greşit, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Harvey. Totuşi, s-a întâmplat altceva extraordinar. Simptome ale altor boli şi afecţiuni au dispărut sau au fost reduse la persoanele care au fost supuse la diferite tipuri de corecţii ale vertebrelor. Ceea ce a descoperit D.D. a fost relaţia între inteligenţa înăscută a corpului, eliminarea acestor perturbări şi rezultatele incredibile pe care le produce.
Inteligenţa înăscută reprezintă viaţa corpului uman, care reglează fiecare reacţie. Ştie exact de ce anume are nevoie corpul pentru a funcţiona la capacitatea sa maximă. Aceasta este temelia filozofiei chiropracticii. Acesta este motivul pentru care un chiropractician nu va pune niciodată un diagnostic şi nici nu va realiza ajustări chiropractice pentru a trata o afecţiune anume.

Deşi mulţi chiropracticieni şi pacienţi care urmează acest tip de tratament se concentrează asupra zonei lombare, îngrijirea chiropractică este extrem de puternică în ceea ce priveşte stimularea funcţiei sistemului imunitar. Cum adică?

Strania relație dintre vertebre și… imunitate

În mediul nostru, există diferiţi factori care determină răsucirea şi rotirea vertebrelor din poziţia lor normală. Vertebrele au o funcţie care protejează măduva spinării, nervii spinali şi, prin urmare, sistemul nervos. Acest sistem controlează fiecare funcţie din corpul nostru. Totuşi, atunci când o vertebră este răsucită, acest lucru are efecte devastatoare asupra corpului uman. În loc să se permită trecerea nervilor în restul corpului pentru a emite mesajele potrivite, fără a se înregistra interferenţe din partea măduvii spinării, vetebrele pun presiune asupra nervilor, ceea ce îi face incapabili să funcţioneze în mod optim (să regleze sistemul imunitar). Prin urmare, apare starea de boală.
Un chiropractician descoperă această dezaxare a vertebrelor, numită subluxaţie, şi o corectează. Nici chiropracticienii şi nici altcineva nu poate spune cu exactitate cum anume este afectat nervul şi restul organismului de această subluxaţie. Totuşi, corpul funcţionează mult mai bine fără aceste subluxaţii. Din acest motiv este important să deblochezi acest punct, lăsând fluxul de energie şi inteligenţa înnăscută să îţi regleze şi să îţi vindece corpul într-un mod optim

Specialiştii recomandă vizita la un chiropractician care înţelege potenţialul corpului de a se vindeca singur. Acesta îţi va putea spune dacă suferi sau nu de o subluxaţie şi îţi va ajuta organismul să revină la starea lui naturală, de sănătate şi armonie

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției