E perioada colindelor. De deasupra norilor, de printre stelele care ard inima românului înspre credinţă şi iubire, colindele vin spre noi strivind lacrima iubirii sub geană. Domnul nostru Iisus Christos doare în noi, cum doare aripa unei păsări spre înălţimi, marcată de culorile curcubeului. Jertfa lui Iisus Christos ne marchează şi-i suntem recunoscători tot atâta vreme cât soarele ne va încălzi şi câtă vreme umbra lui ne va răcori frunţile. E vremea colindelor, care se întâmplă odată cu sărbătorirea Naşterii Domnului, odată cu zilele Crăciunului…

Azi am primit la redacţie colindători minunaţi. Este vorba despre Corul „Baron Gheorghe Dima“ din Ghioroc. Acest cor este unul care s-a remarcat prin prestigioase premii locale şi naţionale, printr-un repertoriu foarte bogat ţinând cont că fiinţează de doar cinci ani.

Printre rezultatele obţinute de acest cor condus, dirijat şi înfiinţat de inimosul Emilian Alexandru Ciorogariu în anul 2010, amintim: locul trei pe ţară la festivalul de coruri de la Orăştie, participant la Gala Premiilor Academice UVVG Arad, concert extraordinar susţinut în faţa majestăţilor regale de la Castelul de la Săvârşin, precum şi multe alte concerte care ilustrează talentul acestui cor atât de tânăr. De altfel vârsta membrilor acestui cor are o paletă foarte largă: de la cea mai tânără membră, Oana Florica Berkelya de 13 ani, până la cel mai în vârstă, Nelu Muntean de 68 de ani.

Colindele pe care Corul „Baronul Gheorghe Dima“ din Ghioroc le-a prezentat în redacţia Glasul Aradului ilustrează pe deplin talentul membrilor săi, precum şi strădania dirijorului Emilian Alexandru Ciorogariu de a prezenta jurnaliştilor prezenţi colinde româneşti de mare forţă creştină. Am fost pe deplin impresionaţi, de asemenea, de soliştii Mădălina Boroneanţ şi Ioan Mihai Bachiş care prin particularitatea vocilor lor au dat nobleţe şi eleganţă partiturilor interpretate.

Ca nişte colindători care se respectă, membrii corului din Ghioroc au plecat să colinde şi pe la alte porţi, nu înainte însă de a fi servit creştineşte din bunătăţile puse pe masă în cinstea lor.

E vremea colindelor. De deasupra cerului înstelat se simte în aer venind înspre noi  căldura inimii lui Iisus Christos care a s-a născut şi a reînviat în fiecare creştin. Doamne-ajută!

Recomandările redacției