montiaCorul de Cameră „Emil Monția” din Arad, sub conducerea artistică a dirijorului prof. Ovidiu Boar, a impresionat profund publicul prezent în frumoasa sală festivă a primăriei vieneze,  sâmbătă 29 noiembrie. Concertul de colinde a fost susținut în cadrul Festivalului de Crăciun a Internationales Adventsinger-Viena 2014, ediţia 34, festival care anual găzduiește peste 80 de coruri de pe toate continentele. Frumusețea colindelor noastre, modul de interpretare și dirijare, au fost atât de apreciate, încât la cererea spectatorilor și a organizatorilor, corul a fost solicitat să mai cânte piesă după piesă, încă 15 minute.
Duminică, 30 noiembrie, începând cu ora 10.00, Corul Emil Monția a dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie de la  Parohia Ortodoxă Română „La Sfânta Înviere” din  Viena. Prestația artistică a fost apreciată de către preotul dr. Nicolae Dura și enoriașii români prezenţi.
În după-amiaza aceleiași zile, co­rul a concertat la  Baden, oraș staţiune din Austria, în fața unei săli pline, cu iubitori de muzică și cu suflet mare.
Turneul s-a încheiat cu concertul susținut  la Ambasada României de la Viena, cu ocazia Zilei Naționale. Evenimentul s-a bucurat de mare succes, fiind prezenţi ambasadoarea Silvia Davidoiu,  membri ai corpului diplomatic, Bogdan Costea directorul Teatrului de Stat „Ioan Slavici” Arad, români stabiliți în Austria și  mulți tineri care studiază în capitala austriacă.
Evenimentele au fost organizate de Institutul Cultural Român de la Viena şi Ambasada României de la Viena, cu sprijinul revistei „Apa vieţii“, cu implicarea activă a lui Pavel Oprea și a Gabi Bujdei, români stabiliți în Austria de multă vreme.
„Corul de cameră Emil Monţia a fost  înființat în anul 1970 şi are un repertoriu variat: folclor, muzică religioasă din diferite perioade, motette, muzică polifonică contemporană, jazz. Dirijez acest cor din anul 2009, iar sub conducerea mea corul are la activ numeroase premii la concursuri şi festivaluri din ţară: Lugoj, Reșița, Satu-Mare, București şi de peste hotare: Polonia, Italia, Turcia, Ungaria. Începând cu anul 2011, corul activează în cadrul Teatrului Clasic «Ioan Slavici din Arad»“, ne-a declarat Ovidiu Boar.

  • Traian Cuceritorul spune:

    Mereu aceslasi stil ridicol de a scrie articole. (cica) romanii „au cucerit” Viena. Judecand dupa mass media austriaca vienezi habar n-au ca au fost cuceriti. Poate le spuneti voi pe limba lor.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției