corulCorul mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad Micalaca-Veche II a ocupat locul al doilea la Olimpiada Internaţională a Corurilor care a avut loc, zilele trecute, în oraşul Riga (Letonia), care în acest an este Capitală Culturală Europeană.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale a Corurilor (World Choir Games), aflată la cea de-a VIII-a ediţie, au participat 460 coruri din 74 de ţări.

Corul mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad Micalaca-Veche II, însoţit de Pr. Iacob Bupte, instruit şi dirijat de prof. Magdalena Lödi a câştigat Diploma de Argint de nivel X (10), cu un punctaj care l-a despărţit de locul I prin câteva sutimi.

După concurs, corul arădean a susţinut un concert în aer liber în Grădina Vermanes din central capitalei letone, Riga.

Părintele Iacob Bupte, în numele coriştilor, a mulţumit tuturor sponsorilor care au contribuit esenţial la realizarea acestei deplasări cât şi organizatorilor acestui eveniment, care au demonstrat din plin că un festival reuşit se realizează cu multă muncă şi implicare.

Părintele Iacob Bupte a mai spus că succesul coriştilor se mai datorează şi strădanilor Arhiepiscopiei Aradului de promovare a valorilor ortodoxiei şi de cunoaştere a tradiţiei locuitorilor municipiului şi judeţului Arad.

Competiţia de la Riga este cunoscută şi ca „Olimpiada corurilor” şi este organizată odată la doi ani, fiind considerată cel mai important concurs mondial în domeniu.

Aceasta este cea de-a cincea competiţie internaţio­nală la care participă Corul mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Micălaca Veche II, de fiecare dată obţinând medalii valoroase.

 

 

Recomandările redacției