Corvinul Hunedoara revine în fotbalul românesc la împlinirea a o sută de ani

0
289

În umbra granzilor vremii, o echipă iubită de generații întregi și cu rezultate în fotbalul românesc sărbătorește anul acesta centenarul. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de fotbal, de la înființarea echipei Corvinul Hunedoara care va renaște începând cu următorul sezon.

La Hunedoara, CS activează în Liga 3, dar din 2022 se va numi iarăși Corvinul. Asta pentru că anul acesta, suporterii și iubitorii clubului au făcut tot posibilul pentru a recăpăta brandul. Aniversarea a fost sărbătorită cu un meci al legendelor, pe 4 septembrie, la care au fost prezenți foștii idoli ai tribunelor hunedorene Rednic, Văetuș, Gabor sau Lucescu, alături de foști internaționali români. Cea mai bună performanță a Corvinului a fost locul 3 în primul eșalon, 1981/82.

Județul Hunedoara are însă cel puțin trei centenare în fotbal pentru 2021! Chiar dacă nu la nivelul istoric al Corvinului, CSM Deva e azi tot în Liga 3. Fondată sub denumirea Mureșul, rebotezată Minerul, Explorări, Cetate, Vega sau chiar Corvinul! Performanța istorică: locul 4 în Liga 2, sezonul 1973/74. Aflată ceva mai jos, în L4, CSM Mihai Viteazu Vulcan a fost fondată Minerul în 1921 și a reușit de patru ori să iasă din fotbalul județean.

Cele mai mari performanţe din istoria lui Corvinul au avut loc când conducerea tehnică era asigurată de Mircea Lucescu. În sezonul 1981–82 hunedorenii au încheiat pe locul trei în campionatul național, cea mai bună performanță din istoria echipei. Clubul a fost dezafiliat de la FRF în 2008 pentru datorii față de jucători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.