Coșmarul câinilor continuă: O femeie din Arad adună zeci de câini și îi ține în condiții greu de imaginat

0
1773

Despre lagărul în care erau ținuți cei 50 de câini de la Pâncota, am scris acum câteva zile. Dacă credeți că acest coșmar s-a terminat pentru bietele animale, vă înșelați. Se pare că persoana care deținea acești câini, a luat 20 dintre ei și i-a transportat într-o noapte într-o altă casă, undeva în Arad. Dar lucrurile nu se termină aici, din păcate. Iasmina Moț, o femeie iubitoare de animale din Arad, cea care a sărit de fiecare dată în ajutorul necuvântătoarelor aflate în pericol, cere și acum ajutor. Aceasta a descoperit astăzi, în localitatea Gurba județul Arad, o casă unde erau ținuți de ceva vreme, mai mulți câini, în condiții greu de povestit. Animalele flămânde și agitate lătrau prin geamurile locuinței părăsite. Vorbind cu vecinii din zonă, aceștia declară că o femeie vine doar seara, o dată la câteva zile, la locuința respectivă. Din spusele oamenilor, femeia se numește Decuseară Gabriela și are mai multe case, unde ține o mulțime de câini fără mâncare și în mizerie. Grupul de voluntari împreună cu Iasmina Moț, ajunși la Gurba, privesc neputincioși la cățeii de la geam. Nu pot intra fără autorizație în locuința femeii. Au făcut apel și la poliția din zonă, dar, după spusele Iasminei, echipajul nu poate ajunge mai repede de două ore.

Poliţiştii au amendat-o marți, pe femeie, pentru deținerea de animale în condiții improprii la Pâncota.  Între timp,se pare că aceasta a dispărut şi a schimbat lacătul adăpostului.

 „Este vorba de o doamnă care desfsoară activitatea asta oribilă, adună câini în mai multe locaţii, îi chinuie, îi ţine înfometaţi, fără apă, în propriile fecale. Câinii se mănâncă între ei de foame. Am găsit câinii extrem de bolnavi închişi în clădirea aia. Vreo 25 am numărat ,în fecale de jumătate de metru, nu aveau nicio şansă. Când au ieşit, au fugit acolo, unde era apă să bea”, a spus  Iasmina Moț, reprezentant ONG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.