Secţia de haltere a CS Municipal Arad a înregistrat un prim mare succes, la Europenele de cadeți (juniori II, 13-15 şi 15-17 ani) de la Milano, Italia. Chiar în prima zi a competiţiei din Peninsulă, Cosmin Krupla, sportiv pregătit de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan, a cucerit trei medalii în cadrul categoriei 50 de kilograme: aur la aruncat şi bronz la smuls şi total!
Sportivul a reuşit să obţină medalia de aur la stilul aruncat, cu performanţa 103 kilograme, în timp ce la smuls şi la totalul olimpic, Krupla s-a clasat pe locurile trei, cu performanţele 82 si 185 kilograme. Arădeanul aduce puncte importante necesare pentru obţinerea cotei olimpice de tineret la următoarea ediţie de la Buenos Aires din luna octombrie, anul acesta. Alţi trei halterofili ai CSM-ului, Adelina Vizitiu, Luciana Condurache şi Emanuel Danciu, speră şi ei să urce pe podiumul continental, în această săptămână. Întrecerea din nordul Italiei se încheie duminică, pe 29 iulie, dată la care CSM Arad îşi doreşte să numere cât mai multe medalii europene.
Tofan a strălucit la proba feminină
Și halterofila Dorina Tofan, legitimată la CS AMEFA Arad, a obţinut o performanţă excelentă la Campionatele Europene de haltere Under 15 din Italia.
Sportiva pregătită de Gheor­ghe Biriș și Gheorghiță Burgoci, considerată o speranță a halterelor feminine din România și-a (re)confirmat valoarea la Milano, devenind triplă campioană europeană.
Dorina Tofan a înregistrat următoarele rezultate, în cadrul ca­tegoriei 44 de kilograme: 59 kilograme la stilul smuls, 73 kilograme la procedeul aruncat şi 132 kilograme la total.

Recomandările redacției