Cosmin Pană și ceilalți trei inculpați din dosar, trimiși în judecată

0
691

Dosarul în care vor fi judecați agentul șef de la Rutieră și cei trei complici ai săi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Arad în data de 1 septembrie.  Acum procesul se află în fază de cameră preliminară, când se verifică legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor de către organele de urmărire penală, urmând să fie fixat primul termen pentru judecata pe fond. Așadar, prin Rechizitoriul din data de 01.09.2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a patru persoane pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 18.10.2019, în jurul orei 01.50, trei dintre inculpaţi, instigați fiind de cel de-al patrulea inculpat, au distrus prin incendiere autoturismul marca BMW, proprietatea persoanei vătămate, parcat pe o stradă din cartierul „Confecţii” din Municipiul Arad, provocând o pagubă declarativă de 23.000 de euro şi punând în pericol și alte bunuri (avarierea unui alt autoturism parcat lângă acesta).

Precizăm că trimiterea inculpatilor în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Amintim că, în iulie 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza muncipiului Arad, la persoane bănuite de distrugerea unui autoturism prin incendiere și contrabandă. Este vorba despre autoturismul lui Călin Șuteu incendiat în octombrie, iar protagoniștii sunt Cosmin Pană, Cosmin Ștef, Dacian Uifălean și Iosif Rașca.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism, comisă pe raza municipiului Arad, la data de 17/18 octombrie 2019, au fost identificați cei patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, din Arad, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 18 octombrie 2019, cei patru s-ar fi întâlnit la locuința unuia dintre bărbați, de 43 de ani, din Arad, care ar fi avut un conflict cu o rudă a proprietarului autoturismului, iar în scopul comiterii faptei unul dintre bărbați i-ar fi transportat pe ceilalți trei cu autoturismul personal de la domiciliul celui de 43 de ani până în parcarea unui centru comercial. De aici, trei dintre aceștia s-ar fi deplasat cu alt autoturism, până la locația unde s-ar fi aflat autoturismul persoanei vătămate, unde l-ar fi incendiat prin folosirea de substanțe inflamabile, după care ar fi părăsit zona, întorcându-se la centrul comercial, de unde ar fi fost preluați de bărbatul care i-ar fi transportat în primă fază.

În urma perchezițiilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au descoperit la locuința lui Cosmin Pană, de 35 de ani, cantitatea de 5860 fire de țigarete fără timbru legal, susceptibile a proveni din contrabandă, o pereche de cătușe, un dispozitiv de monitorizare, plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar într-o grădină comună cu altă locuință, într-o seră tip solar, au fost descoperite 31 de tulpini de plante cannabis cultivate.

La domiciliul bărbatului de 43 de ani, au fost descoperite două măști și două perechi de mănuși.

Doi bărbați au fost conduși la sediul IPJ Arad pentru audieri, unde pe bază de ordonanță, au fost reținuți pentru 24 de ore, alți doi dintre aceștia fiind arestați în altă cauză. Este vorba despre Ștef Cosmin și Dacian Uifălean, tinerii din Covăsânt, saltați în luna iunie pentru trafic de droguri. Toți cei patru sunt în aceste momente în arest preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.