Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat luni serviciile HD Voice, un serviciu care le permite clienţilor companiei să obţină o claritate deosebită a sunetului în timpul convorbirii telefonice. Anunţul confirmă informaţiile publicate de ZF în ediţia din 8 aprilie.

„Standardul de telefonie HD Voice nu doar îmbunătăţeşte claritatea şi naturaleţea convorbirii, ci şi conferă un sentiment de comunicare transparentă, facilitând recunoaşterea vocii interlocutorului. De asemenea, această tehnologie oferă o diferenţiere mult mai bună a sunetului. Clienţii pot experimenta acum o calitate sporită a apelurilor vocale(…)”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer COSMOTE România.

Pentru a avea acces la această tehnologie, atât apelantul, cât şi persoana apelată trebuie să deţină telefoane mobile compatibile cu HD Voice, iar apelurile să fie efectuate prin intermediul tehnologiei 3G.

Serviciul HD Voice este disponibil la nivel naţional pentru apelurile în reţea prin intermediul tehnologiei 3G, portofoliul COSMOTE România incluzând în prezent 25 modele de terminale compatibile, printre care smartphone-uri Apple, Nokia, Sony, HTC, LG.

La sfârşitul lunii martie, Cosmote România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru internetul mobil în 159 de oraşe şi 900 localităţi din România, acoperind 47% din populaţie. Mai mult, clienţii aveau acces la viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPAĂ în 189 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G ale Cosmote acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.

Anterior, doar Orange România mai oferea pe piaţa locală servicii HD Voice, din mai 2011.

 

Recomandările redacției