Costea aruncă pisica în curtea…. Constituțională

0
318

Avocatul interlopului Costea Cristian a invocat o excepție de neconstituționalitate la Tribunalul Arad în ceea ce privește codul de procedură penală, excepție care a fost respinsă de instanță. Asta s-a întâmplat în dosarul în care Costea este cercetat printre altele, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Menționăm că în aceste momente, Cristian Costea se află în continuare în arest preventiv, după ce instanța i-a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive.

În baza dispoziţiilor art. 29 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, modificată şi completată prin Legea nr. 177/2010, republicată, respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 286 alin 2 lit. a din Legea 135/2010 privind codul de procedură penală, formulată de inculpat contestator Costea Cristian Daniel, prin apărător ales. Cu drept de recurs in termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu de azi 07 11 2019, ora 13,30. In baza dispoziţiilor art. 29 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, modificată şi completată prin Legea nr. 177/2010, republicată, respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 286 alin 2 lit. a din Legea 135/2010 privind codul de procedură penală, formulată de inculpat contestator Costea Cristian Daniel, prin apărător ales. Cu drept de recurs in termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată in camera de consiliu de azi 07 11 2019, ora 13,30”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

În data de 28 iulie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au solicitat arestarea preventivă a acestuia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de arma letală fără drept, violare de domiciliu, distrugere, şi şantaj formă agravată în formă continuată. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat a reieșit că, în cursul zilei de 26 iulie a.c., în jurul orei 18.30, Cristian Costea s-a deplasat în municipiul Arad, la locuința lui F.H.. Inculpatul a intrat fără drept în locuința victimei, mai exact pe poarta comună a imobilului, pe coridorul locuinței.

În scurt timp, a început o dispută verbală între cei doi, fondată de neplata unei datorii bănești, după care inculpatul l-a amenințat cu moartea pe acesta pentru a-l constrânge să îi dea presupusa datorie. Ulterior, Costea a scos un pistol din prosopul de plajă de culoare multicoloră, cu care a efectuat un foc de armă în direcția persoanei vătămate, nimerind însa televizorul din încăpere, plecând apoi într-o direcție necunoscută. Acesta a fost prins la graniță de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.