Poate cea mai importantă veste în ziua reunirii lotului utist este cea a oficializării relației dintre club și Marian Costea, un conducător cu vechi state în fotbalul românesc, chiar și cel de dinaintea Revoluției din 1989. Însuși noul team-ma­nager al „Bătrânei Doamne” își recunoaște trecutul la contestata echipă din Scornicești, dar în cei 35 de ani de activitate ca și conducător mai are în CV grupări precum Gloria Buzău și U. Cluj (tot înainte de 89), după care a făcut parte din staffurile celor de la Dinamo (timp de patru ani de zile), FC Brașov (unde a fost vicepreședinte), Astra Ploiești (cu care a promovat din Liga a III-a până în Liga I), sau în vremea lui Gheor­ghe Ștefan la Ceahlăul Piatra Neamț. Și tot Costea mai spune că în anii ’90 a colaborat cu vechea glorie a UTA-ei, Mircea Petescu, pentru transferul unor fotbaliști ca Hagi, la Real Madrid, Gică Popescu, la Eindhoven, Sabău, la Feyenoord sau Dorinel Munteanu, Cheregi și Mihali în Belgia. De luni, e „oficial” al Campioanei Provinciei, iar planurile sale le aflăm într-un scurt dialog:
– Domnule Costea, surprinde cumva rămânerea d-voastră la Arad după plecarea lui Marius Stan…
– Într-adevăr, după cum se știe, venisem la UTA împreună cu Marius. Din păcate, el nu a mai rămas, dar eu sunt aici și-mi doresc să pun în practică proiectul pe care ni l-am propus împreună.
– Să înțelegem că vă bazați și pe ceva bani și s-a tot vorbit de acei oameni de afaceri belgieni…
– S-a cam făcut o legendă cu acești investitori belgieni, de la care – practic – a pornit acest proiect. Ei
mi-au spus să caut un oraș, un club de tradiție, unde să putem începe ceva serios. Adică să punem în practică un proiect pe mai mulți ani, culminând cu câștigarea campionatu­- lui. Asta a fost anul trecut când am demarat discuțiile cu cei de la UTA, dar atunci s-a mers pe o altă direcție și s-a ajuns unde s-a ajuns. Eu aș vrea să reușim să repornim acest proiect pentru echipa asta care merită să fie în Liga I și mai mult decât atât. Orașe ca și Clujul sau Aradul nu prea mai găsești în fotbal, eu știu asta dinainte de 1989. Am umblat mult prin țară, iar când spui Arad oamenii știu de UTA și eventual de Fabrica de Vagoane.
– Este posibil să revină și Marius Stan din nou la Arad dacă proiectul cu belgienii prinde contur?
– Eu țin legătura cu el, vorbim de câteva ori pe zi. Am discutat împreună cu niște jucători, încercăm să îi aducem, doar că trebuie să ne repliem puțin în funcție de ce buget reușim să facem rost.
– Putem vorbi despre un obiectiv stagional în momentul de față?
– Acesta îl vom fixa în funcție de ce jucători aducem. De exemplu, portarul Stoian trebuia să ajungă la Arad, i-am luat și bilet de avion, dar rămâne de văzut cum îl convingem pe Ciuclea să îl lase fără bani. La reunire, au venit trei tineri de perspectivă. De exemplu, pe Robert Gheor­- ghe îl știu de la Dinamo. A fost în lotul național de juniori, se anunța mai talentat decât Nedelcearu, dar lui i-a plăcut și cartea și s-a concentrat și pe asta. Dar, am vorbit cu mai mulți jucători foarte buni pentru Liga a II-a, dar nu are rost să le dăm numele până ce nu ne înțelegem cu ei. Și asta nu că nu aș vrea să le spu­nem arădenilor pe cine vrem, cum stăm, mai ales că eu sunt un om deschis și o să încerc să comunic cât mai mult cu ei direct sau prin presă.
– E Ionuț Popa o piesă importantă în acest proiect?
– Evident, ni-l dorim pe Ionuț Popa antrenor, pentru mine este o prioritate. Îl cunosc de mulți ani, este un bun profesionis. Indiferent de ce se spune, iubește această echipă, iubește acest oraș, ar fi păcat să nu-l păstrăm. Rămâne de văzut, căci și pentru el unele lucruri au o limită.

Recomandările redacției