Costică_ŞtefănescuCostică Ştefănescu s-a sinucis, marţi, aruncându-se de la balconul camerei de la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti, unde fusese internat. Fostul căpitan al echipei naţionale şi al Craiovei Maxima şi-a motivat însă gestul într-un bilet de adio pe care l-a lăsat pe noptiera salonului de spital.

„Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne roagă să-i iertăm gestul. Spunea că nu mai poate îndura durerile care-l chinuiau. Ne aşteptam la orice, numai la asta nu. Trebuia să ne fi gândit că e ceva în neregulă cu el, mai ales de când ne-a spus că şi-ar dori să fie eutanasiat. Era clar că el nu mai poate lupta cu boala”, a mărturisit Ion Ştefănescu, fratele marelui fotbalist, pentru Click.

Raportul IML prezintă cauza morţii ca fiind politraumatism. Deşi din primele verificări reiese că este vorba de sinucidere, iar fratele fotbalistului a şi văzut biletul de adio, soţia fostului fundaş susţine că Ştefănescu se afla sub influenţa unor sedative foarte puternice şi în momentul când a dorit să deschidă geamul ca să ia o gură de aer s-a dezechilibrat şi a căzut.

Potrivit edilului din Bănie, Lia Olguţa Vasilescu, fostul fotbalist va fi înmormântat, sâmbătă, pe Aleea Eroilor din Cimitirul Sineasca. Primăria Craiova s-a angajat chiar să suporte cheltuielile de înmormântare întrucât Costică Ştefănescu era cetăţean de onoare al oraşului din anul 2003.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu va fi dus, joi, la orele prânzului, la Craiova, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, unde oamenii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ulterior, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi dus la capela Bisericii Harşu, aflate în spatele Pieţei Centrale a oraşului, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea la cimitirul Sineasca.

Costică Ştefănescu

– Născut la 26 martie 1951 la Bucureşti
– A jucat la Steaua (1969 – 1973), Universitatea Craiova (1973-1986) şi FC Braşov (1986-1988)
– 490 de jocuri în Divizia A, 16 goluri
– Este pe locul doi în clasamentul meciurilor jucate în prima ligă din România
– 64 jocuri, 0 goluri la echipa naţională a României
– 53 jocuri, 0 goluri în cupele europene
– A cucerit 3 titluri şi 4 Cupe  ale României cu Universitatea Craiova şi o Cupă cu Steaua
– A jucat la turneul final al Campionatului Europeanul din 1984
– Ca antrenor a pregătit pe FC Braşov, Steaua, Bacău, Timişoara, Astra, Reşiţa, Craiova şi multe echipe din Orientul Mijlociu
– Ultima echipă antrenată: Al Jaish din Siria (2010)

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției