Cristian Costin a revenit în această vară la UTA, după anul petrecut sub formă de împrumut la Reșița și în momentul de față pare a fi principala variantă de fundaș dreapta în echipa antrenată de Ionuț Popa.
După victoria cu 2-1 în fața celor de la Lipova, în care a reușit„assistul” de la golul lui Copaci, dar a lovit și o bară, jucătorul bistrițean a vorbit despre provocarea noii stagiuni, prima ca și protagonist în „alb-roșu”. „Mă bucur că m-am întors mai puternic față de ultima mea perioadă la UTA. În vestiar suntem prieteni, dar echipa nu e închegată încă. Mai trebuie să lucrăm la relațiile de joc pentru că au venit mulți jucători noi, vom încerca să facem o figură cât mai frumoasă. Nu știu în acest moment unde putem încheia sezonul, dar vom încerca să scoatem maxim de la fiecare meci, să o luăm pas cu pas, iar când se va trage linie, vedem unde suntem. Trebuie să fim concentrați, să tratăm serios fiecare meci indiferent de adversar și să dăm tot ce-i mai bun din noi. Când ești la UTA toată lumea se gândește doar la victorie. Indiferent de situație trebuie să intri pe teren cu gândul că trebuie să câștigi”, a spus fotbalistul de 20 de ani.
În Valea Domanului, Costin a fost „aripă” dreapta și – totuși – dă un randament excelent și ca fundaș. „Personal, m-am adaptat foarte bine ca apărător dreapta, în primul rând pentru că nu am avut de ales. Dar, oricum, este un post foarte asemănător cu postul meu de bază, cel de mijlocaș dreapta. Am ajuns să-mi placă foarte mult să fac parte și din linia de fund, cu atribuții pe ambele faze ale jocului. Sigur, ca fundaș, trebuie să mă apăr în primul rând, dar îmi ajut ori de câte ori pot colegii din fața mea”, a mai spus tânărul utist.
Cristi Costin a făcut parte din generația U19 a UTA-ei care a câștigat Cupa și Supercupa României în 2016, împreună cu jucători precum Man, Petre, Jorza sau Tănase, care între timp au părăsit echipa. „Îmi pare rău că
s-a cam destrămat generația, am fost colegi mult timp. Dar, așa e în fotbal, trebuie să-ți faci treaba unde te duce cariera. Am rămas în relații bune cu toți foștii colegi, încă ținem legătura” a încheiat fostul fotbalist al Reșiței, care a fost printre primii utiști din generația 1997-1998 care a debutat în Liga a II-a. Se întâmpla pe 12 septembrie 2015, într-un UTA – CS Mioveni (2-2), sub comanda lui Roland Nagy.
Bogdan Mariș

Recomandările redacției