Cotizații pentru organizațiile care reprezintă interesele județului

0
316

Consiliul Județean (CJA) are de plătit cotizații la bugetele organizațiilor regionale europene în care este membru. Practic, administrația județului nostru trebuie să contribuie la bugetele acestor asociații din care face parte, asociații care reprezintă interesele CJA.

Astfel, Consiliul Județean are de plătit o cotizație de 4.227 de euro Adunării Regiunilor Europei (ARE) și de 600 de euro, Institutul Regiunilor Europei (IRE). Trebuie spus că CJA este membru ARE din 1993.

La bugetul organizației LIKE – Asociaţia oraşelor şi regiunilor europene pentru cultură se duce o contribuție de 2010 euro. CJA are însă o contribuție substanțială de plătit pentru că este membru al Euroregiunii DKMT – Societatea de Utilitate publică a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa. Mai precis, din bugetul județului, pentru această organizație, contribuția este de aproape 5.500 de euro. Administrația arădeană a aderat la această organizație în 1997.

Nu în ultimul rând, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene percepe Aradului o contribuție de 77.740 de lei.

Plata acestor contribuții se aprobă prin vot în CJA. De menționat că CJA vrea să adere de acum înainte și la alte asociații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.