După promovarea din vară în ante-camera Ligii 1, „Bătrâna Doamnă” s-a despărțit de mai mulți fotbaliști. De unii defintiv, iar de alții temporar, sau cel puțin asta spune statutul de jucători împrumutați. Din această ultimă categorie fac parte și Mark Varga, Norbert Varga, Dani Bulza și Beniamin Cotoc, ultimii trei punând umărul la parcursul bun al celor de la Lunca Teuz Cermei în turul ediției 2015-2016 al Ligii a IV-a Arad.
Din postura de fundaș central, post pe care a evoluat cel puțin până la venirea lui Adi Rusu, după care a fost folosit și la mijloc, Cotoc a reușit patru goluri, fiind al cincilea marcator al echipei după Berar, Bulza, Purece și Nistor. Jucând meci de meci, fotbalistul de 20 de ani nu regretă deloc alegerea făcută, chiar dacă a dat echipa fanion pe o divzionară a patra. „Am întâlnit oameni extraordinari la Cermei, cu caracter, nu-mi pare deloc rău de ceeea ce am lăsat în urmă. La prima vedere, pare un pas înapoi, dar atâta timp cât am condiții bune de pregătire, fac trei-patru antrenamente pe săptămână și joc meci de meci, cred că a fost alegerea bună pentru mine”, spune „Beni”.
După Botiș, cel cu care a evoluat alături în Liga IV-a și un singur meci în eșalonul trei, în deplasarea de la Filiași câștigată cu supergolul lui Cipri Rus, Cotoc a dat acum peste un alt fotbalist cu mare experiență pe postul său. „Contează foarte mult să ai jucători cu experiența lui Adi Rusu sau Norbi Varga, ca și valoarea lor, de altfel. Se simte mai ales în momentele cheie ale jocurilor. De la fiecare ai ceva de învățat atât fotbalistic, cât și pe plan extrasportiv”, consideră tânărul fundaș, care nu a avut nicio pro­blemă să joace și în linia de mijloc spre finalul turului: „Mi-a convenit și chiar mă încântă ideea. Am mai jucat acolo în trecut, e bine să fii cât mai polivalent, antrenorii țin mereu cont de astfel de lucruri”.
Din 13 partide, Cermeiul a câștigat 10, a remizat în două și a pierdut la scor în fața Sântanei.„Poate, cu UTA II și Sântana am jucat puțin mai slab, dar în ultimul meci, cel cu Pecica, ar fi trebuit să câști­găm la cum am evoluat în special la 1-1. Ne pare rău că nu i-am bătut pentru că eram campioni de toamnă. Dar, ne vom revanșa la primăvară. Lupta va fi aprigă în patru, cu Pecica, Crișul și Sântana, dar eu cred că avem cea mai bună echipă, cel mai bun grup și cea mai bună conducere”, a adăugat Beni Cotoc.
Teoretic, în vara anului viitor, fundașul ar trebui să se întoarcă la UTA, dar cel puțin în acest moment el nu prea își dorește asta. „Eu nu cred că mai trebuie să demonstrez ceva. Cei de la UTA mă cunosc,  iar dacă vor avea nevoie de mine vom discuta. Aș dori să continui la Cermei, sper, în Liga a III-a, unde să adun cât mai multe meciuri, iar apoi să încerc să fac saltul mai sus. Voi da totul din mine pentru promovare, cu ajutorul lui Dumnezeu vom reuși. Asta le doresc și foștilor mei colegi de la UTA, să aibă încredere în ei și în munca pe care o depun”, a încheiat Cotoc.
Fundașul Cermeiului a început fotbalul la FC Zimandu Nou, unde a fost remarcat de Viorel Erdei, care l-a adus la Atletico. A mai jucat și la echipa secundă a lui ACU, iar din vara lui 2013 a trecut în „alb-roșu”.

Recomandările redacției