Coulibaly: „Ghinioniști și dezavantajați de arbitru la Brăila, să rămânem umili și serioși căci mai sunt destule puncte de luat”

0
672

Ivorianul Stephan Yuri Coulibaly a sosit în această vară la UTA și a fost una dintre surprizele plăcute ale perioadei de pregătire, impresionând mai ales prin dăruirea sa. În startul noului campionat de Liga a II-a, tânărul „închizător” a fost titular în toate cele trei partide din Liga a II-a, iar la Brăila a fost aproape de primul său gol în tricoul UTA-ei. „După pă­rerea mea, am fost ghinioniști, am controlat jocul de la un capăt la altul, am avut posesia și multe ocazii. Dar, din păcate, nu am reușit să înscriem golul ce ar fi făcut diferența. În plus, am fost dezavantajați din nou de arbitru. Este pentru a treia oară când ne este refuzat un penalty clar, dar până la urmă și asta face parte din fotbal. Am avut și eu o șansă să marchez, am primit o centrare de la Vădrariu, dar nu am putut să lovesc mingea cum am vrut, din păcate am atins-o doar cu vârful piciorului și nu a intrat în poartă”, spune mijlocașul de culoare al „roș-albilor”. UTA a strâns 4 puncte din primele trei meciuri ale sezonului, iar mijlocașul ivorian este de părere că echipa putea fără probleme să stea mai bine în clasament, ținând cont de prestațiile pozitive. „Cred că meritam mai multe puncte în acest start de campionat. Jucăm bine încă de la începutul sezonului, am avut ocazii multe în fiecare meci, dar este un sezon lung și mai sunt multe puncte de luat. Avem încredere în noi și în antrenorii noștri extraordinari, domnul Popa și secundul său, domnul Păcurar. Cred că echipa poate avea un sezon bun, dar pentru asta trebuie să muncim mult, să fim umili și serioși, iar cu ajutorul suporterilor putem scoate rezultate din ce în ce mai bune. Începând chiar cu meciul de sâmbătă, din care trebuie să luăm trei puncte și cred că cu ajutorul lui Dumnezeu o vom face”, a adăugat Coulibaly.
Adus de la o echipă din țara natală, ivorianul recunoaște că încă nu s-a adaptat complet la echipă, mai ales că la București, cu Daco-Getica a bifat primul său meci ca profesio­nist. Altfel, are doar cuvinte de laudă despre club și oamenii pe care i-a întâlnit la Arad. „Încă mă adaptez la noua echipă. Sunt aici de doar o lună, dar am fost primit foarte bine de toată lumea, de la vete­ranii lotului precum Manea, Petra sau Stahl la staff-ul tehnic și administrativ. Enescu este ca un frate mai mare pentru mine, dar mă înțeleg bine cu tot vestiarul. UTA este o familie mare și frumoasă și am fost primit cu brațele deschise de toată lumea. Cât despre partea sportivă, am avut un meci greu din punct de vedere personal la București din cauza emoțiilor, a fost primul meu meci ca profesionist. Dar, cu toate astea antrenorii și cei din conducere m-au susținut în continuare și la următoarele două partide am încercat să arăt ce pot și să dovedesc că merit să fiu aici. Sunt conștient că trebuie să muncesc și să progresez în continuare, lucru pe care îl voi face ascultând de antrenori, conducători și coechipieri. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să-mi îmbunătățesc jocul și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele” a concluzionat fotbalistul ce nu a împlinit încă 20 de ani.
Chiar dacă vârsta i-ar permite să fie unul dintre juniorii pe care UTA trebuie să-i alinieze meci de meci, faptul că nu are la activ cel puțin trei campionate la nivel de copii și juniori în România nu îl încadrează în regula fotbaliștilor Under 22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.