Echipa fanion a Aradului a intrat în etapa cea mai solicitantă a pregătirii de vară. De luni, noul staff tehnic al UTA-ei pun accent pe pregătirea fizică cu câte două antrenamente pe zi, desfășurate pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic. De altfel, tot restul săptămânii „roș-albii” vor transpira acolo în formulă aproape completă.
Ieri, la orele amiezii, a aterizat la Timișoara avionul ce l-a adus pe Stephan Coulibaly de la București, sosit în sfârșit din Coasta de Fildeș. Mijlocașul ivorian a făcut o alergare ușoară cu echipa aseară, pentru ca de astăzi să intre în program normal. Cu această ocazie, antrenorii utiști și stafful medical își vor da seama dacă „închizătorul” de 21 de ani a depășit problemele de la genunchi ce l-au ținut departe de gazon toată primăvara.
Vești bune au venit și de la Timișoara, acolo unde operația suferită la pometele stâng de Cipri Rus a reușit, iar fotbalistul o ia pe panta recuperării. „Am schimbat câteva mesaje cu Cipri și mi-a spus că e bine. Totul a decurs normal și ne putem ține de planurile pe care-l avem cu el. Am înțeles că va fi externat joi, va avea două săptămâni de repaus total, dar poate veni cu noi în Slovenia pentru a recupera din punct de vedere fizic. Nu e o situație plăcută, dar e bine că nu e și mai grav. Sperăm să putem conta pe el încă din primele etape de campionat, bineînțeles după ce îi vom achiziționa și o mască de protecție. În această săptămână, vedem și situația medicală a lui Coulibaly și în funcție de asta vom decide unde mai avem nevoie de întăriri la nivel de lot”, ne-a mărturisit Laszlo Balint.
Antrenorul UTA-ei a confirmat prezența pentru o a doua discuție cu suporterii de la preluarea echipei „roș-albe”. Prima dintre ele a avut loc chiar în seara investirii sale, la Hotel „Central, când – însă – numărul acestora a fost destul de mic. Acum, Laszlo Balint a discutat cu fanii la Old Lady’s Pub aseară. „Cu spe­ranța unui nou început pe plan sportiv pentru echipa noastră, marți 2 iulie, ne întâlnim cu Laszlo Balint la Old Lady’s Pub începând cu ora 20, un loc pe care
l-a mai vizitat în urmă cu peste 10 ani când era jucătorul UTA-ei. Invităm toți utiștii interesați să participe și să-i pună întrebări noului antrenor al Bătrânei Doamne. De Laszlo Balint se leagă speranțele noastre pentru revenirea în lupta pentru promovare, dar mai ales pentru schimbarea în bine a atitudinii arătate în teren de jucătorii echipați în alb-roșu. Balint, bine ai revenit la UTA!” – a fost mesajul susținătorilor arădeni pe pagina Ultras Arad.

Recomandările redacției