Cozi de camioane la Vama Nădlac II

0
405

După cum se întâmplă săptămână de săptămână, la ridicarea restricțiilor pentru automarfare impuse de partea maghiară, obișnuiesc să se formeze cozi de camioane la graniță . În aceste momente, se așteaptă aproape două ore și jumătate la Vama Nădlac II iar la Nădlac I, timpii de așteptare sunt de 50 de minute. Aglomerația este înregistrată la frontieră doar pe sensul de ieșire din țară, iar traficul autoturismelor se desfășoară normal.

În cursul zilei de duminică, 22 noiembrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 47.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 20.400  mijloace de transport (dintre care 10.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 24.200 persoane cu 9.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.100 persoane cu 10.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 20.000 de persoane şi 10.000 de mijloace de transport (4.200 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 9.900 de persoane cu 4.000 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 37 fapte ilegale (9 infracţiuni şi 28 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 82.600 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 11.500 lei. nu s-a permis intrarea în ţară a 45 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.